Foto: Sven Kollus
Latvijas autorallija braucējs Ralfs Sirmacis ar stūrmani Māri Kulšu atrodas stabilā otrajā pozīcijā pirms Eiropas čempionāta (ERČ) Igaunijas rallija pēdējiem trim ātrumposmiem.

Svētdien no rīta tika aizvadīti trīs ātrumposmi. Pirmajos divos latvietis, kurš šogad sacensībās piedalās ar "Škoda Fabia R5" automašīnu un pārstāv SRT kluba rallija komandu "Škoda Baltic Motorsport", finišēja otrais, bet trešajā palika ceturtais.

Līdz ar to pēc 13 etapiem Sirmacis atrodas otrajā vietā un no līdera krieva Alekseja Lukjaņuka ("Ford Fiesta R5") atpaliek par 27,9 sekundēm. Tikmēr trešais ir pagājušās sezonas Eiropas čempions Kajetans Kajetanovičs no Polijas ("Ford Fiesta R5"), kurš Sirmacim zaudē vairāk nekā minūti.

Svētdien pēcpusdienā tiks aizvadīti vēl trīs ātrumposmi.

Igaunijas rallijā Sirmacis startē kopā ar citu stūrmani - Māri Kulšu, jo viņa ierastais līdzbraucējs Artūrs Šimins ir apslimis.

Jau ziņots, ka Sirmacis un Šimins, debitējot sacensībās ar R5 klases automašīnu, maijā sensacionāli uzvarēja Akropoles rallijā.

Sākotnēji bija iecerēts, ka šī Latvijas ekipāža šogad startēs piecos ERČ posmos, tomēr pēc panākuma Akropolē viņi par ietaupītajiem līdzekļiem varētu nobraukt vēl vienu posmu.

Pēc pieciem posmiem kopvērtējumā līderpozīcijā ar 92 punktiem ir pērnās sezonas čempions Kajetans Kajetanovičs no Polijas, kuram ar 77 punktiem seko Lukjaņuks, bet Sirmacis ar 41 punktu ieņem trešo pozīciju. Viņam ar 38 punktiem seko brits Kreigs Brīns un beļģis Fredijs Loikss.

Iepriekšējā sezonā Sirmacis veica pilnu ERČ junioru ieskaites sezonu, noslēgumā ar 104 iekrātiem punktiem gūstot otro vietu un piekāpjoties vienīgi zviedram Emīlam Berjkvistam. Tāpat Sirmacis bija otrais kopvērtējumā arī ERČ3 ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!