Foto: Sven Kollus

Latvijas rallija ekipāža Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs ("Sports Racing Technologies") atrodas otrajā pozīcijā pēc Eiropas čempionāta (ERČ) Igaunijas rallija "Rally Estonia" pirmās dienas, kurā sportisti veica vienu ātrumposmu Tartu pilsētā.

Bez kvalifikācijas ātrumposma sacensību dalībniekiem bija jāveic arī viens "dops" Tartu pilsētas ielās. ERČ sestā posma pirmo ātrumposmu visātrāk veica krieva Alekseja Lukjaņuka ekipāža ("Ford Fiesta R5"), kas 1,33 kilometrus garo distanci veica vienā minūtē un 4,5 sekundēs.

Sirmacis, kurš šogad sacensībās piedalās ar "Škoda Fabia R5" automašīnu un pārstāv SRT kluba rallija komandu "Škoda Baltic Motorsport", no Lukjaņuka atpalika 1,9 sekundes, bet trešajā pozīcijā ierindojās čeha Jaromīra Tarabusa ekipāža ("Škoda Fabia R5"), kas bija vēl 0,3 sekundes lēnāka.

Pirms tam piektdien Sirmača ekipāža kvalifikācijas ātrumposmā uzrādīja otro labāko laiku aiz Lukjaņuka.

Sacensības turpināsies sestdien un svētdien, kad kopā notiks vēl 15 ātrumposmi.

Igaunijas rallijā Sirmacis startē kopā ar citu stūrmani - Māri Kulšu, jo viņa ierastais līdzbraucējs Artūrs Šimins ir saslimis, pirms sacensībām informēja komanda.

Kā ziņojām, Sirmacis un Šimins, debitējot sacensībās ar R5 klases automašīnu, maijā sensacionāli uzvarēja vienā no slavenākajiem un smagākajiem rallijiem pasaulē, Akropoles rallijā, kas šogad iekļaurs ERČ kalendārā, bet iepriekš bijis pasaules čempionāta (WRC) posms.

Pēc pieciem posmiem kopvērtējumā līderpozīcijā ar 92 punktiem ir pērnās sezonas čempions, polis Kajetans Kajetanovičs, kuram ar 77 punktiem seko Lukjaņuks, bet Sirmacis ar 41 punktu ieņem trešo pozīciju. Viņam ar 38 punktiem seko brits Kreigs Brīns un beļģis Fredijs Loikss.

Iepriekšējā sezonā Sirmacis veica pilnu ERČ junioru ieskaites sezonu, noslēgumā ar 104 iekrātiem punktiem gūstot otro vietu un piekāpjoties vienīgi zviedram Emīlam Berjkvistam. Tāpat Sirmacis bija otrais kopvērtējumā arī ERČ3 ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!