Foto: Sven Kollus

Latvijas ekipāža Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins sestdien nostiprinājās trešajā vietā pēc Eiropas rallija čempionāta (ERČ) šīs sezonas noslēdzošā posma, kas risinās Kiprā, otrās dienas.

Kopvērtējumā pēc desmit ātrumposmiem ļoti stabilā līderpozīcijā atrodas krieva Alekseja Lukjaņuka ("Ford Fiesta R5") ekipāža, tai minūti un 35 sekundes zaudē vācieša Marijana Grībela ("Škoda Fabia R5") ekipāža, bet SRT kluba rallija komandas "Škoda Baltic Motorsport" pārstāvji Sirmacis un Šimins, kuri brauc ar "Škoda Fabia R5" spēkratu, zaudē divas minūtes un 17,1 sekundi.

Lukjaņuks un Sirmacis spēkojas par otro vietu čempionāta kopvērtējumā, kur abus šķir tikai divi punkti.

Rallijs ar diviem dopiem sākās piektdien, kad Sirmacis un Šimins bija tikai sestajā vietā, tomēr otrā diena latviešiem sākās veiksmīgi, jo viņi bija ātrākie sacensību trešajā "dopā", kopvērtējumā pakāpjoties uz ceturto pozīciju. Nākamajos divos "dopos" latvieši bija ceturtie, bet sestajā viņi atkal uzvarēja, tiekot jau uz trešo vietu, jo neveiksme piemeklēja ar Latvijas licenci startējošo Krievijas pilotu Nikolaju Grjazinu ("Škoda Fabia R5"), kurš nesasniedza finišu. Grjazins pirms tam rallija kopvērtējumā bija otrais.

Pēc servisa parka nākamajos četros ātrumposmos Sirmacis un Šimins pa divām reizēm bija otrie un trešie, bet četras uzvaras izcīnīja Lukjaņuks, kas pēc otrās dienas latviešiem ļauj būt ļoti stabilā trešajā pozīcijā

Rallijs svētdien noslēgsies pēc vēl četriem "dopiem".

Sirmacis septembrī bija pārliecinoši labākais ERČ posmā Latvijā, pamanoties no 13 ātrumposmiem uzvarēt 11. Viņa ekipāža uzvarēja visos grants posmos un nebija labākā vienīgi "dopos" Liepājas pilsētā.

Sportisti uz Latvijas posmu devās kā uz noslēdzošo šīs sezonas posmu, taču, pateicoties tur uzrādītajam izcilajam rezultātam, ekipāža saņēma papildu finansējumu un atbalstu, lai startētu arī pēdējā ERČ posmā Kiprā.

Čempionāta kopvērtējumā pirms noslēdzošā posma līderis ar 181 punktu ir polis Kajetans Kajetanovičs, kurš Latvijā sev nodrošināja čempiona titulu, bet Kiprā nestartē. Tikmēr 120 punkti ir Lukjaņukam, bet tikai divus punktus no viņa atpaliek Sirmacis.

Sirmača ekipāža ir vienīgā, kas šosezon uzvarējusi trijos ERČ posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!