Foto: Red Bull

Austriešu ekstrēmo sporta veidu pārstāvis Fēlikss Baumgartners, kurš īpašu slavu iemantoja 2012.gadā ar lēcienu no startosfēras, piedalīsies 24 stundu sacensībās Nirburgringā, informē "Audi" sacīkšu komanda.

2010.gadā izveidotā "Audi race experience" programma paredz atbilstošu klientu piedalīšanos autosporta sacensībās, taču pirmo reizi to pārstāvēs tik slavena persona kā Baumgartners. "Tas ir fantastiski, ka mēs šogad sadarbojamies ar Fēliksu Baumgartneru," saka vācu autoražotāju sacīkšu programmas vadītājs Klauss Demels. "Kā ekstrēms sportists viņš ir piesaistījis miljonu uzmanību, un tagad mēs viņu iepazīstinām ar mūsu sporta veidu."

Baumgerneram šīs sacīkstes nebūs debija autosportā, viņš arī iepriekš piedalījies dažādās "Volkswagen Group" sacensības, taču šoreiz viņa rīcībā būs īsts GT3 klases auto ar 570 ZS lielu jaudu. Šobrīd 44 gadus vecais austrietis iziet īpaši padziļinātu sagatavošanas programmu, pirms jūnijā stāties uz starta 24 stundu sacensībās. Viņa komandas biedri būs ne mazāk slaveni autosporta aprindās - pieckārtējais Lemānas 24 stundu sacīkšu uzvarētājs Franks Biela, trīskārtējs šo pašu sacīkšu uzvarētājs Marko Verners un GT sacīkšu profesionālis Pjērs Kafers.

"Šo uzdevumu es uzskatu par vienu no lielākajiem projektiem savā mūžā," saka Baumgartners. "Vide ir perfekta, atmosfēra ir fantastiska, un es esmu labi aprūpēts no "Audi" puses, taču jāapzinās, ka šis man ir jauns sporta veids.

)
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!