Foto: Publicitātes foto

Latvijas ātrākais autošosejas braucējs Haralds Šlēgelmilhs svētdien izcīnīja ceturto vietu arī "Lamborghini Blancpain Super Trofeo" (LBST) seriāla sezonas finālsacensību otrajā braucienā, bet summā bija trešais labākais.

Svētdienas sacīkstē slapjos laika apstākļos triumfēja Eiropas seriāla čempions Deniss Linds no Dānijas, kuram sekoja itāļi Loriss Spinelli un Vito Postiljone, bet Gruzijas komandu "Artline" pārstāvošais latvietis palika ceturtais, uzvarētājam zaudējot nepilnas divas sekundes.

Pirms tam sestdien pirmajā finālbraucienā uzvarēja Postiljone, bet divu braucienu summā triumfēja Linds, kurš pirmajā braucienā bija otrais. Uzreiz aiz viņiem sekoja Šlēhelmilhs.

Zīmīgi, ka pirmajā braucienā devīto, bet otrajā astoto vietu guva pazīstamais itāļu motošosejas braucējs Andrea Doviciozo.

Pasaules finālā startēka labākie Eiropas, Ziemeļamerikas un Āzijas seriālu braucēji.

Jau vēstīts, ka piektdien Šlēgelmilhs guva divas trešās vietas LBST Eiropas seriāla pēdējos braucienos, bet kopvērtējumā izcīnīja otro vietu, atpaliekot vienīgi no Linda.

Pērn Šlēgelmilhs debitēja LBST Eiropas čempionāta sacensībās "PRO-Am" ieskaites klasē, kurā brauc viens profesionālais sportists un viens amatieris. Sezonas laikā Šlēgelmilhs ar krievu Mihailu Stepanovu trīs reizes izcīnīja trešo vietu, bet sezonas noslēguma sacensībās sensacionāli guva uzvaru.

LBST čempionāts sācies 2009. gadā, un tas tiek uzskatīts par pasaules ātrāko zīmola trofejas izcīņu. 2016. gada sezonu Eiropā veido seši posmi Pirmās formulas trasēs - Moncā, Silverstounā, Pola Rikāra trasē, Spa, Nirburgringā un Valensijā.

Šī gada čempionātā startēja rekordliels dalībnieku skaits - vairāk nekā 40 līdzīgas tehniskās specifikācijas "Lamborghini" automašīnu ekipāžas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!