Foto: Publicitātes foto

Viens no pieredzējušākajiem Latvijas autošosejas pilotiem Haralds Šlēgelmilhs šajā nedēļas nogalē, no 3. līdz 5. oktobrim, startēs "ADAC GT Masters" čempionāta noslēdzošajā posmā, kas risināsies Hockenheimas trasē Vācijā.

Šlēgelmilhs sacensībām pieteikts "BKK Mobil Oil Racing Team Zakspeed" komandas sastāvā un startēs ar "Mercedes-Benz SLS AMG GT3" automašīnu.

"Jau ilgāku laiku veicu pārrunas ar Peteru Zakovski par iespēju startēt viņa vadītās komandas sastāvā un piedalīties "ADAC GT Masters" čempionātā. Liels prieks, ka beidzot izdevies sakopot visus nepieciešamos puzles gabaliņus, lai tas īstenotos un es varētu atkal sēsties automašīnā un startēt sacensībās," saka Haralds Šlēgelmilhs. "Pirms došanās uz Vāciju veicu dažus testu braucienus ar "333 Autosport" īpašumā esošo "Radical SR3 RS" auto, kas ļāva atgūt nepieciešamās braukšanas iemaņas. Parocīgi, ka startēšu Hokenheimas trasē, kuru faktiski zinu no galvas, tāpēc "ADAC GT Masters" treniņbraucienos varēšu domāt tikai par "Mercedes-Benz SLS AMG GT3" automašīnu, tās vadāmību trasē, regulējumiem un to, kā pielāgot savu braukšanas stilu, lai varētu sasniegt maksimālo sava ātruma robežu."

"ADAC GT Masters" ir Vācijā populārs autošosejas čempionāts, kurā dalībnieki startē ar FIA GT3 klasei atbilstošām automašīnām. Čempionāta atpazīstamību veicina arī fakts, ka tajās piedalās arī bijušie F-1 piloti Haincs-Haralds Frencens un Haime Alguersuari, kā arī trīskārtējā F-1 čempiona Nikija Laudas dēls Matiass.

Haralda Šlēgelmilha pārstāvētā "BKK Mobil Oil Racing Team Zakspeed" komanda dibināta 1968. gadā un šobrīd ir viena no panākumiem bagātākajām vācu autošosejas komandām. Tās kontā 443 uzvaras un 22 čempionu tituli. Laika posmā no 1985. līdz 1989. gadam "Zakspeed" komanda startēja arī F-1 čempionātā un piedalījusies 75 "Grand Prix" posmos. Pirms "ADAC GT Masters" noslēdzošā posma komanda kopvertējumā ir iekrājusi 68 punktus un čempionāta komandu vērtējumā ierindojas astotajā vietā.

"ADAC GT Masters" noteikumi paredz, ka sacensību nedēļas nogalē ir jāveic divi 60 minūtes gari braucieni, pirmais – sestdien, otrais – svētdien. Turklāt ar vienu automašīnu startē divi piloti, tas nozīmē, ka pēc pirmajām 30 minūtēm automašīnas veic plānotu pilotu nomaiņu.

Šlēgelmilhs sacensībās piedalīsies kopā ar viena no visu laiku zināmākā vācu autošosejas pilota un trīskārtējā Vācijas salonmašīnu čempionāta (DTM) čempiona Klausa Ludviga dēlu, 26 gadus veco Luku Ludvigu, kurš savā autosportista karjerā līdz šim piedalījies 77 "ADAC GT Masters" sacensībās, no kurām septiņās arī svinējis uzvaru. 2014. gada čempionāta septiņos posmos Ludvigs jaunākais iekrājis 60 punktus un pilotu kopvērtējumā ierindojas 14. vietā.

"Zinu, cik svarīgs šis čempionāts ir "BKK Mobil Oil Racing Team Zakspeed" un cik augsta latiņa ir uzlikta pilotiem," saka Haralds. "Tāpēc liels paldies komandai par izrādīto uzticēšanos, jo es pirmo reizi braukšu pie "Mercedes-Benz SLS AMG GT3" stūres un arī šāda formāta sacensībās. Zinu, ka komanda uzņemas lielu risku, dodot man šādu iespēju. Tāpēc ļoti ceru, ka man izdosies labi nostartēt un sagādāt komandai nepieciešamos punktus."

"Kopš manām iepriekšējām šosejas sacensībām Moncā ar "Formula 2" bolīdu būs pagājuši tieši divi gadi. Nevaru aprakstīt tās sajūtas, kas mani šobrīd ir pārņēmušas un to, cik ļoti vairs nevaru sagaidīt piektdienu, kad varēšu atgriezties trasē un darīt to, kas man izdodas un sagādā lielāko gandarījumu – braukt sacensībās!" nepacietīgs ir Haralds Šlēgelmilhs.

Jau trešdien, 1. oktobrī, Haralds Šlēgelmilhs devās uz Vāciju, kur netālu no Frankfurtes tiks veikti pēdējie mērījumi un izveidots individualizēta krēsla atlējums. Savukārt jau ceturtdien Haralds ieradīsies Hokenheimā, lai iepazītos ar gan ar komandu, gan savu sacīkšu automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!