Foto: Publicitātes foto
Šīs nedēļas nogalē Portugālē Pasaules čempionāta noslēdzošajā posmā ūdens motosportā F2 klasē bīstamu avāriju piedzīvoja "Riga Powerboat Team" Latvijas pilots Uvis Slakteris, liecina Latvijas ūdens motosporta federācijas (LUMSF) rīcībā esošā informācija.

Kā portālam "Delfi" norādīja LUMSF pārstāvis Atis Slakteris, šī gada Pasaules čempionāts bijis ļoti spraigs, jo tajā piedalījušies ļoti daudzi augstas klases sportisti, pat vairākkārtēji F1 pasaules čempioni. Arī šajā posmā vairāki sportisti kvalifikācijā uzrādīja vienādus rezultātus ar precizitāti līdz sekundes simtdaļām, uzsver A. Slakteris.

Uvis Slakteris šajā posmā bija galvenais pretendents uz čempionāta kopvērtējuma trešo vietu, norāda LUMSF pārstāvis.

Tā kā sacīkste notiek kalnainā apvidū, tad vēja virzienam mainoties mēdz būt gan absolūts bezvējš, gan stipras vēja brāzmas, kur pilotiem jāspēj reaģēt momentā, portālam "Delfi" atzīst LUMSF pārstāvis, kurš arī atzīmē, ka brīvajos treniņos jau vairāki piloti stiprā vēja dēļ bija apmetuši kūleņus. U. Slakteris turpretī bija uzrādījis otro labāko laiku.

Portālam "Delfi" LUMSF pārstāvis stāsta, ka pagriezienā pie bojas pēkšņi Francijas pilots nespēja novaldīt savu laivu un ietriecās U. Slaktera laivā. Laiva apmetusi vairākus kūleņus un no tālākās cīņas bija spiestas izstāties. U. Slaktera laiva pēc avārijas piezemējās otrādi, un pilots palika kapsulā zem ūdens. Trieciena rezultātā bija bojāts kapsulas atvēršanas mehānisms un apgrūtināta izkļūšana no laivas. Labais sāns formulai ir gandrīz iznīcināts, laivas klājs ir pārlauzts, motoram būs nepieciešams nopietns remonts, secina LUMSF.

"Esmu priecīgs, ka tomēr neskatoties uz bojāto kapsulas atvēršanas mehānismu un saņemto triecienu, spēju pieņemt pareizos lēmumus, kā rīkoties šajā nestandarta situācijā," apgalvo U. Slakteris.

Viņš norādīja, ka šoka stāvoklis bijis īss, taču viss beidzies laimīgi. " Ceru, ka uz manu veselību šī avārija arī neatstās negatīvu iespaidu un, nākošajā sezonā varēšu cīnīties ne tikai par bronzas medaļu, bet pat zeltu," teica Uvis Slakteris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!