Foto: ROC

Populārais pēcsezonas šova pasākums "Race of Champions" (ROC), kurā tiekas dažādu autosporta disciplīnu pārstāvji un čempioni, šogad notiks Barbadosā, paziņojuši rīkotāji.

Pēc tam, kad pagājušā gada sacīkste bija jāatceļ dēļ politiskās situācijas Taizemē un līdz šā gada pavasarim netika atrasta iespēja to aizvadīt, ROC rīkotāji savā mājas lapā un sociālajos medijos izsludināja konkursu uz šāgada norises vietu. Populārākās vietas, kas saņēma visvairāk līdzjutēju balsu, bija Stokholma, Frankfurte un Barbadosa. Aptaujā piedalījās vairāk kā 14 tūkstoši cilvēku no visas pasaules.

Apmeklējot šo pilsētu galvenās halles, kurās potenciāli varētu sarīkot "Race of Champions" sacīksti, vislielākā ieinteresētība un pretimnākšana ROC organizatorus sagaidīja Karību jūras salā Barbadosā, kurai arī uzticēts šāgada pasākums. Tas notiks 13. un 14. decembrī Bušīparka trasē.

"Race of Champions" risinās kopš 1988. gada, kad to kā pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas noslēguma pasākumu sarīkoja rallisti. Pasākums notika Kanāriju salās un paralēlā trase bija ar grants segumu. Sacensībām iegūstot arvien lielāku popularitāti, tās pārcēla uz stadioniem un asfalta segumu, jo arvien vairāk dalībnieku nāca no šosejas disciplīnām - F-1, Lemānas, "MotoGP", NASCAR, "IndyCar". ROC uzņēmuši "Stade de France" Parīze, Vemblija stadions Londonā, Olimpiskais stadions Pekinā un Diseldorfas "ESPRIT" arēna.

Ļoti iecienījis ROC sacīkstes bija septiņkārtējais F-1 čempions Mihaels Šūmahers, dalību neatteica arī viņa tautietis Sebastjans Fetels, kā arī WRC čempioni Sebastjens Lēbs un Sebastjens OžjērsKolins Makrejs, amerikāņi Travis Pastrana, Džefs Gordons, "MotoGP" čempions Maiks Dūens, Horhe Lorenco, F-1 piloti Džensons Batons, Felipe Masa, Romēns Grožāns, Heiki Kovalainens un daudzas citas autosporta zvaigznes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!