Foto: Facebook.com/PetterSolbergWRX
Norvēģu autosporta zvaigznei Peteram Solbergam, kurš svētdien Biķernieku trasē rallijkrosa pasaules čempionāta posmā lauza atslēgas kaulu un ribas, pirmdien Zviedrijā būs operācija lauztajam atslēgas kaulam, bet pats sportists paudis apņēmību startēt jau nākamajās sacensībās.

Jau ziņots, ka Solberga vadītais auto svētdien pusfinālā sadūrās ar latvieša Jāņa Baumaņa spēkratu, trieciena rezultātā norvēģim gūstot traumas un nonākot slimnīcā. Tur tika konstatēts, ka autosportistam ir lauzts atslēgas kauls, kā arī krūšukurvja kreisās puses devītā un desmitā riba muguras pusē. Tāpat braucējs savainojis plaušas.

"Ārstiem veicot izmeklēšanas Latvijas un Zviedrijas slimnīcās, tika secināts, ka man ir lauzts atslēgas kauls un divas ribas. Esmu lielās sāpēs. Savukārt šodien nolēmām, ka pirmdien Zviedrijā man tiks veikta operācija, lai stabilizētu atslēgas kaulu," savos sociālajos tīklos piektdienas vakarā ierakstīja Solbergs.

"Šobrīd mentāli gatavojos operācijai, un esmu noskaņojies jau nākamnedēļ piedalīties pasaules čempionāta priekšpēdējā posmā Vācijā. Esmu nolēmis vismaz pamēģināt. Ja neizdosies, es to pieņemšu," kaujiniecisks bija Solbergs.

Nākamnedēļ Vācijā notiks pasaules čempionāta priekšpēdējais posms, kamēr noslēdzošais etaps notiks novembrī Dienvidāfrikas Republikā.

Aizvadītajā nedēļā Rīgā par pasaules čempionu tika kronēts Solberga komandas biedrs Jūhans Kristofešsons no Zviedrijas, kamēr viņa pārstāvētā "PSRX Volkswagen Sweden" uzvarēja vienību ieskaitē.

"Biju ļoti apbēdināts, ka man kopā ar komandas biedriem neizdevās nosvinēt abus pasaules čempionu titulus. Tā vietā es slimnīcā mocījos sāpēs. Tomēr esmu lepns, ka izcīnījām šos titulus, jo tāds pirms sezonas bija mūsu mērķis," lepns bija Solbergs.

Solbergs no Latvijas uz Zviedriju tika pārvests otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!