Pēc Latvijas autorallija čempionāta noslēdzošā, astotā, posma - rallija "Latvija" - sestdien aizvadītās pirmās dienas kopvērtējuma līderis absolūtajā ieskaitē ir soms Jari Ketomā ("Mitsubishi Lancer Evo IX").

Ketomā uzvarēja trijos no četriem pirmās dienas ātrpumposmiem, absolūtajā vērtējumā pašlaik par 9,14 sekundēm apsteidzot igauni Sīmu Plangi ("Mitsubishi Lancer Evo X").

Savukārt trešais 19,25 sekundes aiz līdera pašlaik ir pašmāju braucējs Jānis Vorobjovs ("Mitsubishi Lancer Evo X").

Šādā pašā secībā sportisti ir izkārtojušies arī N4 grupā.

"Diena iesākās grūti, jo sarežģītus brīžus sagādāja riepu izvēle un pareizā spiediena izvēle, tamdēļ pirmajā ātrumposmā mašīnas aizmugure krietni slīdēja. Labi, ka dienas turpinājumā šo atrisinājām un varējām palielināt tempu, jo konkurenti ir neticami ātri un visu laiku ir jābrauc ar pilnu jaudu," Ketomā teikto citē sacensību preses sekretārs Jānis Unbedahts.

Tikmēr R4 grupā līderis pašlaik ir Latviju pārstāvošais Vasīlijs Grjazins ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), A+ ieskaitē līderis ir Elviss Hermanis ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"), R2 konkurencē nepārspēts pagaidām ir Kristaps Feldmanis ("Ford Fiesta"), bet 2WD grupā līderis ir Andis Neikšāns ("BMW M3").

"Šodien braucām mierīgi un precīzi, mazāk koncentrējāmies uz rezultātu, bet beigās izrādījās, ka tieši tas deva rezultātu. Bija jau arī kļūdiņas, bet ar stūrmani visu izrunājām un turpinājumā jau izdevās daudz labāk. Arī rīt brauksim savā ritmā, un ceru, ka būs arī rezultāts," izteicies Feldmanis.

Atlikušos sešus dopus sportisti veiks svētdien.

Rallija pirmā diena norisinājās Cēsu pusē, savukārt rallija otrā diena sāksies Tukumā un noslēgsies Jūrmalā pie "Līvu akvaparka", kur noritēs rallija uzvarētāju svinīgā apbalvošana.

Kā ziņots, par Latvijas čempionu N4 grupā šogad jau priekšlaicīgi kļuvis Aivis Egle ar stūrmani Andi Daugu, bet par Latvijas čempioniem R2 grupā un arī junioru ieskaitē - Ralfs Sirmacis ar Māri Kulšu. Tikmēr A+ klasē par čempionu jau kronēts Mārtiņš Svilis, bet 2WD konkurencē neapturams visu sezonu bijis Edgars Balodis.

Latvijas autorallija čempionāta pirmie divi posmi februāra sākumā risinājās Eiropas autorallija čempionāta sacensību Liepāja-Ventspils laikā, kā trešais posms februāra beigās tika aizvadīts rallijs "Sarma", bet ceturtais posms maijā bija rallijs "Talsi".

Piektais un sestais posms jūlijā un augustā tika aizvadīts attiecīgi Igaunijā un Lietuvā, bet iepriekšējās sacīkstes notika augusta beigās rallija "Kurzeme" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!