Foto: F64
Latvijas vadošais spīdveja braucējs Andžejs Ļebedevs sestdien Daugavpilī ieņēma desmito vietu Eiropas čempionāta trešā posma sacensībās, kamēr 14. vietā starp 16 braucējiem palika Oļegs Mihailovs.

Par sacensību uzvarētāju kļuva dānis Leonds Madsens, kurš nopelnīja 16 punktus un pārņēma vadību arī čempionāta kopvērtējumā.

Tikmēr otro vietu ar 13 punktiem ieguva Emils Sajfutdinovs no Krievijas, bet trešais ar 13 punktiem bija Roberts lamberts no Lielbritānijas.

Tikmēr Ļebedevs izcīnīja septiņus punktus, bet Mihailovs, kurš šajā etapā startēja ar īpašo ielūgumu jeb "wild card", tika pie četriem punktiem.

Sacensības Ļebedevam sākās daudzsološi, jo viņš savā pirmajā braucienā uzvarēja, tomēr turpinājums nesekoja, līdz ar to pērnā gada Eiropas čempions oficiāli nolika savas uzvarētāja pilnvaras.

Eiropas spīdveja čempions šosezon tiks noskaidrots četros posmos, noslēdzošajam etapam 15. septembrī norisinoties Polijas pilsētā Hožovā.

Pēc trim posmiem Eiropas čempionāta kopvērtējuma līderis ar 38 punktiem tagad ir Madsens, kamēr 34 punkti ir līdzšinējam līderim Jaroslavam Hampelam no Polijas, kurš sestdien palika sestais. Tikmēr trešo vietu ar 33 punktiem ieņem Lamberts.

Tikmēr Andžejs Ļebedevs ticis pie 17 punktiem, esot ārpus labāko desmitnieka.

Jau ziņots, ka Ļebedevs pirmajā etapā jūnijā Polijā palika 15. vietā, bet otrajā posmā, kas notika jūlijā Vācijā, ierindojās 13. pozīcijā, abos posmos nopelnot pa pieciem punktiem.

Tikmēr Mihailovs tieši pirms nedēļas Somijā izcīnīja bronzu Eiropas kausā U-19 vecuma grupā.

Pērn Ļebedevs veica spilgtu ierakstu Latvijas motosporta vēsturē, izcīnot Eiropas čempiona titulu, tomēr šosezon viņam čempiona godu aizstāvēt neizdevās.

Vēl 2014. gadā Maksims Bogdanovs Eiropas čempionātā izcīnīja sesto vietu un kļuva par pirmo Latvijas sportistu, kurš šajās sacensībās iekļuvis pirmajā sešiniekā, pērn Ļebedevam šo sasniegumi krietni pārspējot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!