Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs pirmdien guva desmit punktus Itālijas A sērijas mačā un sekmēja Lukas Banki vadītās Boloņas "Virtus" komandas uzvaru.

"Virtus" viesos ar rezultātu 100:61 (21:25, 30:9, 29:16, 20:11) pārspēja Trevizo "Nutribullet".

Lomažs spēlēja 15 minūtes, ar 100% precizitāti realizējot pa diviem divpunktu metieniem un tālmetieniem. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, iekrāja desmit efektivitātes koeficienta punktus un tika pie pozitīva +/- rādītāja (+23).

Uzvarētājiem 15 punktus guva Ante Žižičs.

Andrejs Gražulis svētdien guva 15 punktus un sekmēja Trento "Aquila" komandas uzvaru 90:84 pār "Varese". Tikmēr Artūrs Strautiņš guva septiņus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Tortonas "Derthona" ar rezultātu 86:77 uzvarēja "Brindisi" basketbolistus.

Citā spēlē "Scafati" bez Jāna Strēlnieka pieteikumā mājās ar 83:82 pārspēja "Pesaro" basketbolistus.

Boloņas komanda ar 14 uzvarām 19 spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu, Trento klubs un "Scafati" ar bilanci 10-9 noslēdz labāko astoņnieku, bet "Derthona" ar deviņām uzvarām ir desmitā 16 vienību konkurencē.

Jānis Timma pirmdien guva 12 punktus Turcijas čempionāta spēlē, taču viņa pārstāvētā Stambulas "Daruššafaka" komanda piedzīvoja zaudējumu.

"Daruššafaka" savā laukumā ar rezultātu 97:103 (23:26, 24:26, 27;23, 23:28) atzina "Cagdas Bodrum Spor" pārākumu.

Timma šajā cīņā spēlēja 27 minūtes un 23 sekundes, realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un visus četrus soda metienus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pārtvēra četras bumbas, divreiz kļūdījās, piecreiz pārkāpa noteikumus, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+1) un 13 efektivitātes koeficienta punktiem.

"Daruššafaka" komandā ar 20 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Džošua Kārtlons, bet viesu rindās 25 punktus guva Džerons Džonsons.

Jau ziņots, ka Kristers Zoriks svētdien guva deviņus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Izmiras "Petkimspor" savā laukumā ar rezultātu 93:83 uzvarēja Samsunas "Samsunspor".

Ar desmit uzvarām 19 spēlēs "Petkimspor" ir sestā, bet "Daruššafaka" ar deviņiem panākumiem ieņem desmito vietu 16 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!