Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Vācijas pilots Sebastjans Fetels no "Ferrari" komandas sestdien uzrādīja ātrāko apļa laiku Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 18. posma – ASV "Grand Prix" – noslēdzošajā, trešajā, treniņbraucienā.

Savu ātrāko apli Fetels veica vienā minūtē un 33,797 sekundēs, par 0,046 sekunžu tiesu apsteidzot savu komandas biedru Kimi Reikenenu no Somijas.

Savukārt trešais bija pasaules čempionāta līderis Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas ("Mercedes"), kuram sekoja komandas biedrs, soms Valteri Botass un abi "Red Bull" braucēji - nīderlandietis Makss Verstapens un austrālietis Daniels Rikjardo.

Piektdien notikušajos pirmajos divos treniņbrauciens pilotiem bija jāsaskaras ar ļoti lietainiem apstākļiem, bet ātrākos apļa laikus uzrādīja Hamiltons. Tikmēr Fetels pēc otrās sesijas saņēma trīs starta vietu sodu, jo viņš neesot pietiekami samazinājis ātrumu, kad no trases bija izslīdējis "Sauber" braucējs Šarls Leklērs no Monako.

Zīmīgi, ka Leklērs no nākamās sezonas būs Fetela komandas biedrs "Ferrari" vienībā.

Šī posma kvalifikācija notiks vēlāk sestdien, bet ASV Lielās balvas izcīņa svētdien gaidāma plkst. 21.10 pēc Latvijas laika.

Starta vietu sods vēl vairāk apgrūtinājis Fetela izredzes iegūt F-1 čempiona titulu. Lai saglabātu kaut nelielas cerības, viņam svētdien Hamiltona uzvaras gadījumā ir jāizcīna ne zemāka vieta par otro.

Pirms sezonas noslēdzošajiem četriem posmiem Hamiltons kopvērtējumā iekrājis 331 punktu, kamēr Fetelam ir 264 punkti, bet trešais ar 207 punktiem ir Botass. Tikmēr ceturto vietu ar 196 punktiem ieņem otrs Reikenens, kuram ar 174 punktiem seko Verstapens, kamēr pirmo sešinieku ar 146 punktiem noslēdz Rikjardo.

Konstruktoru kausā līdere ar 538 punktiem ir "Mercedes", kamēr "Ferrari" iekrājusi 460 punktus. Pirmo trijnieku savukārt ar 319 punktiem noslēdz "Red Bull".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!