Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušā gada čempions austrālietis Keisijs Stouners, kurš pārstāv "Repsol Honda" komandu, svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta sezonas otrajā posmā - Spānijas "Grand Prix" - prestižākajā "MotoGP" klasē.

Stouners finišu sasniedza pēc 45 minūtēm un 33,897 sekundēm, izcīnot savu pirmo uzvaru karjerā šajā trasē.

Otrajā vietā finišēja sezonas pirmā posma uzvarētājs un pirmo divu posmu kvalifikācijas sacensību ātrākais braucējs spānis Horhe Lorenso no "Yamaha Factory" vienības, kurš Stouneram piekāpās par 0,947 sekundēm.

Tikmēr trešais bija spānis Danijs Pedrosa no "Repsol Honda" komandas, ceturtajā vietā finišēja Lorenso komandas biedrs Kals Krutčlovs no Lielbritānijas, piektais bija Stounera komandas biedrs Andrea Dovicioso no Itālijas, bet pirmo sešinieku noslēdza spāņu motobraucējs Alvaro Bautista ("Repsol Honda").

Kā ziņots, šīs sezonas pirmajā posmā otrais aiz Lorenso sīvā cīņā finišēja Pedrosa, bet trešais finišu sasniedza Stouners.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem pirmais ar 45 punktiem ir Lorenso, otrajā vietā ar 41 punktu atrodas Strouners, bet trešais ir Pedrosa, kurš iekrājis 36 punktus.

Šosezon "MotoGP" klasē paredzētas 18 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!