Foto: QNIGAN.COM
Slavenais norvēģis Peters Solbergs, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē Itālijā priekšlaicīgi nodrošināja sev pasaules čempiona titulu rallijkrosā prestižākajā "SuperCar" klasē, pirms lēmuma par savu nākotni čempionātā meklē rūpnīcas atbalstu, vēsta izdevums "Autosport".

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta debijas sezonā Solbergs, startējot kā privāts braucējs, uzvarējis četrās sacīkstēs un divus posmus pirms sezonas beigām nodrošinājis sev čempiona titulu.

"Šo sasniegumu esam sasnieguši ar pašu spēkiem. Esam cīnījušies ar lielajām rūpnīcām un ražotājiem, tos uzvarot, taču tas nācās smagi," saka 39 gadus vecais pilots. "Labā ziņa ir tā, ka mums ir neticama komanda, kur ikviens ir gatavs darīt jebko, lai tikai kļūtu par čempionu."

Lai arī norvēģim ir piedāvājumi nākamajā sezonā atgriezties pasaules rallija čempionātā (WRC), kurā viņš 2003.gadā kļuva par čempionu, Solbergs ar prieku paliktu rallijkrosā, ja vien izdotos tikt pie nepieciešamā atbalsta.

"Šajā čempionātā ir vienreizējas sacensības. Es vēlos palikt, esmu tam gatavs, tomēr vēlos strādāt kopā ar kādu rūpnīcu. Man ir nepieciešama laba aizmugure," izcēlis Solbergs.

Pagājušā gada Eiropas rallijkrosa čempionātā norvēģi finansiāli un tehniski atbalstīja "Citroen", tomēr viņa pasaules čempionāta sacīkšu mašīnas attīstība gūlās vien uz paša komandas pleciem.

"Skatoties uz to, kādi resursi ir "Volkswagen", "Peugeot" vai "Ford" atbalstītajiem sportistiem, mums ir jābūt ļoti lepniem ar sasniegto," uzskata Solbergs. "Jūtu, ka tagad esam gatavi nākamajam solim."

Kā zināms, divus posmus pirms sezonas beigām pasaules čempionāta "SuperCar" klases kopvērtējuma trešajā vietā atrodas latvietis Reinis Nitišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!