Foto: Jānis Pastars

Latvijas motokrosa braucējs Dāvis Ivanovs svētdien Olainē nodrošināja čempiona titulu "Bosch Superkauss" kopvērtējumā prestižākajā MX PRO klasē, lai gan sezonas pēdējā posmā trasē dominēja Igaunijas braucēji.

Pirmajos divos braucienos Ivanovs finišēja piektais, bet trešajā ierindojās astotajā vietā.

Posmā Ivanovs tika pie 84 punktiem, kas viņam deva sesto vietu, bet priekšā viņam atradās pieci Igaunijas motosportisti, uzvaru ar 97 punktiem izcīnot Tanelam Leokam, kuram punktu zaudēja Prīts Ratseps, bet vēl par trim punktiem mazāk Karelam Kutsāram.

Piecos posmos Ivanovs tika pie 459 punktiem, par 12 punktiem apsteidzot Ēriku Kahro, kurš Olaines posmā bija ceturtais. Tikmēr trešajā vietā ar 415 punktiem ierindojās vēl viens Igaunijas motokrosa braucējs Andero Lusbo. Sesto vietu kopvērtējumā ieņēma Gints Filipsons, bet pirmo desmtinieku noslēdza Dāvis Līvs, Uldis Spulle un Kristers Drevinskis.

Tikmēr junioru grupā abos braucienos uzvarēja Patriks Uzuls, kurš uzvaru kopvērtējumā bija nodrošinājis jau pēc pirmā brauciena. Viņa kontā 346 punkti, bet par 49 punktiem atpalika Toms Virpacevs, kamēr Krists Kristers Sūna ar 265 punktiem ierindojās trešajā vietā.

Savukārt jauniešu grupā visos trīs braucienos uzvarēja Arnolds Sniķeris. Tikmēr Harijs Suharževskis kvalifikācijā neveica nevienu lidojošo apli, tāpēc visus trīs braucienus sāka no otrās rindas, netiekot pie augstām vietām un ļaujot pietuvoties kopvērtējuma konkurentiem. Tiesa, Olainē iekrātie punkti par divām 14.vietām un vienu 13.pozīciju, ļāva viņam triumfēt kopvērtējumā. Suharževskis sezonas gaitā tika pie 310 punktiem, bet 15 punktus viņam zaudēja Rihards Bārenis, kamēr Haralds Bitītis ar 262 punktiem bija trešais.

Senioru klasē abos braucienos uzvarēja Leons Kozlovskis, kurš šosezon palika neapsteigts nevienā braucienā. Kopvērtējumā Kozlovskis tika pie maksimāli iespējamajiem 350 punktiem, par 29 punktiem apsteidzot Jurģi Zukasu, kamēr trešais ar 302 punktiem bija Mareks Lavrovs. Tikmēr Dmitrijs Vinogradovs sezonas pēdējā braucienā palika bez rezultāta un kopvērtējumā atkrita uz ceturto pozīciju.

Tikmēr sacensībās kvadracikliem abos braucienos uzvarēja lietuvietis Domants Važnis, kurš nepiedalījās iepriekšējos divos posmos. Kopvērtējumā ar 337 punktiem uzvarēja Ralfs Reinfelds, kurš par 29 punktiem apsteidza Jāni Saldavu, bet trešais ar 297 punktiem bija Kristaps Veinbergs, kuram rezultāti pēdējā posmā ļāva apsteigt tikpat punktus guvušo Valteru Dišleru Kirilko. Divkārtējais Eiropas čempions Edgars Meņģelis šosezon piedalījās divos posmos, uzvarot trīs no četriem braucieniem, kas viņam kopvērtējumā deva 105 punktus un desmito vietu.

Šogad par seriāla ģenerālsponsoru bija kļuvusi kompānija "Bosch", un šajā sezonā sacensību seriāla oficiālais nosaukums bija "Bosch Superkauss".

Arī pērn seriālā kopvērtējumā triumfēja Ivanovs, kurš kopvērtējumā spēja apsteigt pilnu sezonu aizvadījušo Matīsu Karro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!