Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 26.jūlijā, Jelgavas “Rullīša” trasē gaisa temperatūra brīžam pārsniedza par +30 grādus, un trases laistīšanā izmantotais ūdens izgaroja kā uz karstas pannas. Tomēr tas netraucēja vairāk nekā 60 dalībniekiem, kas šeit bija ieradušies uz ceturto Latvijas čempionāta un “Freko” kausa izcīņas rallija supersprintā posmu “Vasara”, portālu "Delfi" informēja sacensību organizatori.

Trīs ātrumposmos, kuru kopējais garums bija līdz deviņiem kilometriem, braucēji sacentās deviņās ieskaites klasēs.

Junioru vērtējumā (jaunieši, kas dzimuši 1995.gadā un vēlāk) pirmajā vietā ir Ralfs Jānis Grīnfelds, otrais Zigmārs Lapa un trešais Viesturs Sproģis.

VAZ Historic Open klasē ātrākais pilots bija Egils Olekts, aiz viņa Kalvis Tēts un trešajā vietā, par spīti tehniskām problēmām pirmajos divos braucienos - Raivis Grīnfelds.  

Pirmā vieta klasē supersprintā "Vasara" FWD 1600 Jānim Spundiņam, otrais – Andris Putniņš, bet trešajā vietā ierindojās sacensību visjaunākais dalībnieks Adriāns Pūga. Kopvērtējuma līderis Modris Žentiņš Jelgavas supersprintā šoreiz nestartēja.

2WD klasē pjedestāla pirmie abi pakāpieni Ozoliņu ģimenes pārstāvjiem Dairim un Raivo, trešajā vietā šajā ieskaitē palika Jānis Spundiņš. 

4WD ieskaitē uzvaru izcīnīja Artis Upītis, aiz viņa Edgars Avens (abiem "Subaru Impreza").

Valts Zvaigzne mājup devās ar diviem kausiem – viņam trešā vieta gan 4WD, gan 4WD+ ieskatēs.

Ātrākais 4WD+ klasē "Rullīša" putekļu mākoņos  bija Toms Lielkājis ar "Mitsubishi", otrais – Sandis Šāblis.

Kūleni pirmajā braucienā piedzīvoja Vigo Rubenis. Pateicoties mehāniķu un draugu palīdzībai, "Subaru" jau otrajā braucienā atkal stājās uz starta, un sacensību kopvērtējumā Rubenis finišēja ceturtais 4WD+  klasē.

 RWD klasē sīvā cīņā izcīnīta uzvara tika Aigaram Tīdmanim (Go4speed Team). Viņš aiz sevis atstāja Andri Voveru un Raivi Galviņu.

2WD open klasē pirmajā vietā bija Zigmārs Lapa (Renault Clio), aiz viņa Edgars Kaulakāns un trešais - Kalvis Tēts (VAZ). 

Pilnpiedziņas sporta automašīnu klasē 4WD open ātrākais "Rullīša" trasē bija Gints Bērze, otrā vieta Artim Voicišam, trešais šoreiz palika Andris Puriņš.

Pašreiz rallija supersprinta sacensībās iestājas garāka pauze un nākamais Latvijas čempionāta un "Freko" rallija supersprinta kausa izcīņas posms norisināsies Cēsīs 18.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!