Foto: Publicitātes foto
Latvijas sportisti aizvadījuši veiksmīgu sezonu atraktīvajā "Legends Car" seriālā - Uldis Timaks un Valters Zviedris ierindojās TOP 3 Ziemeļeiropas zonas (NEZ)čempionātā, savukārt Garijs Rožkalns šajā klasē kļuva par Somijas čempionu "Semipro" ieskaitē.

NEZ čempionāta trešais un noslēdzošais šī gada posms "Legend Car" klasē risinājās Somijā, Alastaro trasē. Uz šīm sacīkstēm bija ieradušies 40 "Legend Car" klases braucēji no Somijas, Latvijas un Krievijas. Latviju Somijā pārstāvēt bija ieradušies Uldis Timaks, Jānis Horeliks, Valters Zviedris, Garijs Rožkalns un Ernests Veismanis.

Augstāko vietu kvalifikācijā starp latviešu sportistiem uzrādīja Uldis Timaks, kuram bija devītais ātrākais apļa laiks. Diemžēl sportists piedzīvoja neveiksmi un sagriešanos pirmajā braucienā, kuras dēļ atkrita līdz pat 35. vietai, bet līdz brauciena beigām 14 pozīcijas tika atgūtas un brauciens tika noslēgts 21. vietā. Savukārt svētdienas braucienos tika izcīnītas 10. un 9. vieta, kas Uldim nodrošināja otro vietu NEZ čempionāta kopvērtējumā.

Pārliecinošu uzvaru sezonas kopvērtējumā Ziemeļeiropas čempionātā ar 782 punktiem svinēja vairākkārtējais Somijas čempions un pagājušā gada NEZ čempions Henrijs Tuomāla.

Izšķirošs sezonas noslēguma posms bija diviem citiem latviešu sportistiem Valteram Zviedrim un Jānim Horelikam. Pēc aizvadītās nedēļas nogales Somijā sezonas kopvērtējuma trešo un ceturto vietu šķir vien trīs punkti. Veiksmīgāks šoreiz izrādījās jūrmalnieks Valters Zviedris, kurš trijos finālbraucienos attiecīgi izcīnīja 16., 23. un 15. vietu un nosargāja savu trešo pozīciju Ziemeļeiropas čempionātā. Jānim Horelikam Alastaro trasē divas 14. vietas un viena 16.

Piektajā vietā Ziemeļeiropas čempionātā ierindojās Garijs Rožkalns, bet 12. vietā šo sezonu noslēdzis Ernests Veismanis.

Kopumā Ziemeļeiropas čempionāta ieskaitē šogad startēja 17 sportisti no Somijas, Latvijas un Krievijas.

Somijas čempionātā "Semipro" ieskaitē Garijs Rožkalns sezonas vērtējumā par 74 punktiem apsteidza mājinieku Juhu-Mati Sāranenu, bet bronzas medaļu ieguva Tommijs Hakala. Valters Zviedris, kurš startēja trijos no pieciem posmiem, kopvērtējumā ieņēma sesto, Ernests Veismanis — 10., bet Mārtiņš Steinerts — dalītu 13. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!