Foto: AP/Scanpix/LETA
Titulētais itāļu motobraucējs Valntino Rosi savu karjeru vēlas turpināt arī pēc nākamās sezonas, taču galīgo lēmumu viņš pieņems vien nākamgad.

"Par savu tālāko nākotni izlemšu nākamgad, kad būs aizvadīti pirmie posmi. Ja jutīšu, ka esmu konkurētspējīgs, turpināšu braukt arī turpmāk," atklājis deviņkārtējais pasaules čempions.

Rosi līgums ar "Yamaha Movistar" komandu ir spēkā līdz 2018. gada beigām, bet viņa tālāka nākotne sporta veidā šobrīd ir neskaidra.

Patlaban 39 gadus vecais Rosi šosezon piedzīvoja divus negadījumus ārpus sacensībām, jūnijā treniņā ar motokrosa moci kritienā gūstot krūškurvja un vēdera savainojumus, bet augustā treniņbraucienā piedzīvotā kritienā divās vietās salaužot kāju.

Kājas trauma gan neliedza itālim jau pēc trim nedēļām atgriezties trasē. Šosezon prestižajā "MotoGP" klasē viņš posmu pirms čempionāta noslēguma atrodas kopvērtējuma ceturtajā pozīcijā un čempiona titulu vairs nepretendējot.

"Šobrīd esmu labā fiziskā formā un jūtu, ka ar kāju viss ir kārtībā, tāpēc nopietni gatavojos sezonas noslēdzošajam posmam," piebildis Rosi.

Pēdējo reizi Rosi par pasaules čempionu kļuva 2009. gadā. Septiņus no deviņiem tituliem viņš ir izcīnījis prestižākajā "MotoGP" klasē.

Šī gada pasaules čempions noskaidrosies svētdien Valensijā, kur notiks sezonas pēdējais posms. Pirms tā līderis ar 282 punktiem ir iepriekšējā gada pasaules čempions Marks Markess no Spānijas, kurš pārstāv "Repsol Honda" komandu, bet viņam 21 punktu zaudē itālis Andrea Dovicioso no "Ducati" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!