Foto: Publicitātes foto

2017. gada pasaules rallija čempionātā (WRC) jaunpienācējus, "Toyota" rūpnīcas komandu, pārstāvēs somu pilots Juho Hanninens, paziņojusi komanda.

Hanninens kopā ar pieredzējušo stūrmani Kaju Linsdtrēmu brauks ar jaunākajiem tehniskajiem noteikumiem atbilstošu "Toyota Yaris WRC" automašīnu, kas testos uz dažāda seguma ceļiem tiek intensīvi attīstīta kopš šā gada sākuma. Līgums ar somu pilotu noslēgts uz vienu sezonu.

Japāņu autoražotājiem "Toyota" šī būs atgriešanās WRC kopš aiziešanas no čempionāta 1999. gadā.

"Juho lieliski saprot, ka pirmajā WRC sezonā mums vairāk būs pieredzes iegūšana un mācīšanās," saka "Toyota Gazoo Racing" komandas vadītājs, četrkārtējais WRC čempions Tomijs Makinens. "Viņam ir diezgan liela WRC pieredze un es esmu pārliecināts, ka Juho mūsu mašīnu pārzina vislabāk, ko ir bijis klāt pie tās attīstīšanas no pirmajām dienām."

Hanninens rallijā debitēja 2001. gadā Somijā un savas karjeras laikā ir kļuvis par vairs neeksistējošā "Intercontinental Rally Challenge" (IRC) seriāla čempionu (2010. gadā), pasaules čempionu "S-WRC" ieskaitē (2011. gadā) un Eiropas rallija čempionu (2012. gadā).

"Patiešām varu teikt, ka mans sapnis ir piepildījies!" saka 35 gadus vecais somu pilots. "Pievienoties rūpnīcas komandai pirms tik daudzsološas sezonas ir patiešām laba izdevība. Kopā esam strādājuši pie šīs mašīnas no pirmās dienas, tāpēc tas viss ir vēl jo aizraujošāk. Jaunā "Toyota Yaris WRC" ir neticama mašīna, nevaru vien sagaidīt, kad stāšos ar to uz Montekarlo rallija starta!"

Rallijs ir viens no "Toyota Gazoo Racing" darba virzieniem - šī komanda piedalās arī autošosejas sacensībās "World Endurance Championship" (WEC).

"Toyota" bija viens no autoražotājiem, kas pasaules rallija čempionātā iesaistījās ar tā pašu pirmo sezonu 1973. gadā, kad Valters Boiss ASV izcīnīja tai pirmo WRC posma uzvaru. 1993. gadā "Toyota" ar ļoti veiksmīgo "Toyota Corolla WRC" modeli kļuva par pirmo japāņu autoražotāju, kas triumfējis pasaules rallija čempionātā. 1999. gadā atvadoties no WRC, "Toyota" bija jau izcīnījuši trīs pasaules čempionu titulus un četrus individuālos titulus.

Šobrīd WRC piedalās divu autoražotāju - "Volkswagen" un "Hyundai" - komandas. "M-Sport", kas arī reģistrēta WRC komandu ieskaitē, sadarbojas ar "Ford", taču nav rūpnīcas komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!