Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Toyota" prezentējusi 1000 zirgspēku jaudīgo sacīkšu auto prototpu "TS040 Hybrid", kas šogad debitēs WEC un Lemānas 24 stundu sacīkstēs.

"Toyota TS040 Hybrid" aizstāj līdzšinējo "TS030" bolīdu, ar kuru autoražotājs WEC sacensībās brauca aizvadītos divus gadus. Jaunais sacīkšu auto aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 3,7 litru V8 benzīna dzinēju (520 ZS), divus elektromotorus (pa vienam uz katras riteņu ass), kas kopā attīsta 480 ZS. Rezultātā hibrīda sistēmas maksimālā kopējā jauda sasniedz 1000 ZS.

Uz priekšējās riteņu ass novietotais elektromotors darbojas arī kā ģenerators, kas rekuperē bremzēšanas enerģiju. Savukārt otrs elektromotors un iekšdedzes dzinējs griež aizmugurējos riteņus.

Galvenie "Toyota" konkurenti izturības sacensībās būs "Audi" un "Porsche", kas arī izgatavojuši tamlīdzīgus hibrīda bolīdus. Pirmais no tiem savā hibrīda sistēmā izmanto četrlitru V6 dīzeļdzinēju, bet otrais – benzīna divlitru četrcilindru turbomotoru.

Šīs sezonas pirmās sacensības, kur debitēs "Toyota TS040 Hybrid" notiks 20. aprīlī Silverstonā. Savukārt Lemānas 24 stundu sacensības šogad notiks 14. un 15. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!