Šo svētdien, 28. augustā, pl. 14.00 “Daugavsalas” trekā Jēkabpilī sāksies Latvijas autotreka čempionāta priekšpēdējais – piektais posms. Teorētiski iespējams, ka šajos mačos uzzināsim arī šī gada Latvijas čempionu, tomēr skaidrs, ka vadošo pilotu spēku samērs ir tik līdzīgs, ka reāli meistarsacīkšu uzvarētājs noskaidrosies tikai pēdējā posmā 11. septembrī Daugavpilī.
Plānots, ka uz starta Jēkabpils sacīkstēs stāsies ap 20 automašīnām – ne tikai jēkabpilieši un daugavpilieši, bet arī viesi no Rīgas un Smiltenes – Andris Priedītis, Guntis Rupeiks un Raimonds Tiltiņš. Visi trīs šie sportisti šogad ir regulāri viesi Latvijas autotreka čempionātā.

Paredzams, ka Jēkabpils posmā vissīvākā cīņa risināsies starp sportistiem, kuri arī šobrīd ieņem Latvijas meistarsacīkstēs pirmās sešas vietas – Sergejs Blažēvičs, Vilnis Buholcs, Aldis Kasparovičs, Aigars Nitišs, Vladimirs Ribņikovs un Valērijs Šidlovskis. Objektīvi pirmie četri ir spēcīgāki, lai gan, ja izturēs tehnika, viņiem ļoti nopietnu sāncensību varētu izrādīt Ribņikovs. Savukārt Valērijs Šidlovskis pēc neveiksmīga sezonas sākuma tieši pēdējos divos posmos parādījis visaugstvērtīgāko sniegumu, ieņemot ceturto un trešo vietu.

Teorētiski iespējams, ka jau šajās sacensībās noskaidrosim Latvijas čempionu gan individuālajā, gan komandu vērtējumā. Ja Jēkabpilī Sergejs Blažēvičs uzvar, viņam jācer uz fatālu konkurentu neveiksmi – Buholcs nedrīkst iekļūt labāko sešiniekā, bet Kasparovičam, Nitišam un Ribņikovam jābūt aiz B finālistu saraksta.

Aizraujoša situācija izveidojusies arī komandu vērtējumā, kur pēdējos gados neuzvaramā “SKN Motorsports” vienība zaudējusi savu līdera godu jaunizveidotajai Jēkabpils un Daugavpils apvienotajai komandai “Optimus Racing Team”. Ja šo svētdien Jēkabpilī labi nostartē gan Sergejs Blažēvičs, gan Aldis Kasparovičs, tad viņu komanda var spert lielu soli pretim savam pirmajam čempiona titulam. Uzreiz gan jāsaka, ka Kasparovičs komandu titulu izcīnīja arī pērn, startējot “SKN Motorsports” rindās.

Latvijas čempionāta kopvērtējums pēc 4. posma

Braucējs Punkti
1. Sergejs Blažēvičs (Daugavpils, VW Golf, Optimus Racing Team) 45
2. Vilnis Buholcs (Jēkabpils, VW Golf, SKN Motorsports) 39
3. Aldis Kasparovičs (Jēkabpils, VW Golf, Optimus Racing Team) 37
3. Aigars Nitišs (Jēkabpils, VW Golf, SKN Motorsports) 37
5. Vladimirs Ribņikovs (Daugavpils, VW Golf, Spīdveja Centrs) 34
6. Valērijs Šidlovskis (Daugavpils, Opel Kadett, Spīdveja Centrs) 27
7. Rihards Eigims (Daugavpils, Renault Clio) 19
7. Māris Trofimovičs (Jēkabpils, VW Golf, Niko Loto) 19

Latvijas čempionāta kopvērtējums komandām pēc 4. posma

Komandas nosaukums Punkti
1. Optimus Racing Team (Aldis Kasparovičs, Sergejs Blažēvičs) 82
2. SKN Motorsports (Aigars Nitišs, Vilnis Buholcs) 76
3. Spīdveja Centrs (Vladimirs Ribņikovs, Valērijs Šidlovskis) 60
4. Auto Līga (Aigars Zadināns, Māris Trofimovičs) 30
5. Latgale (Leonards Tenis, Vladimirs Calko) 20
6. Niko Loto (Jolands Dišlers, Valdis Miezītis) 15
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!