Foto: AFP/Scanpix

Trīskārtējais pasaules čempions motošosejā prestižajā "MotoGP" klasē Marks Markess no Spānijas sestdien bija ātrākais Austrālijas "Grand Prix" izcīņas kvalifikācijas sacensībās.

Markess no "Repsol Honda" komandas, kurš šīs sezonas pasaules čempiona titulu nodrošināja iepriekšējā nedēļā sacensībās Japānā, kvalifikācijā apli veica minūtē un 30,189 sekundēs.

Šobrīd 23 gadus vecais Markess "MotoGP" klasē izcīnīja savu 37."pole position" karjerā.

Tikmēr otrs ātrākais bija brits Kels Kratčlovs no "CWM LCR Honda" komandas, kurš bija par 0,792 sekundēm lēnāks nekā Markess, bet trešo labāko rezultātu uzrādīja spānis Pols Espargaro no "Monster Yamaha" vienības.

Kvalifikācijas sacensību laikā tika gaidīts lietus, taču Markess riskēja un savus apļa laikus veica ar sausā laika riepām, kas viņam galu galā arī ļāva uzvarēt.

"Šī nedēļas nogalē solās būt interesanta, jo laika apstākļi var ātri mainīties. Jāizvēlas gudra stratēģija, kas mums šoreiz izdevās, jo katru reizi trasē devāmies ar pareizajām riepām," pēc kvalifikācijas atzina Markess, kurš pērn Austrālijas "Grand Prix" izcīņā uzvarēja.

Nesekmīgu kvalifikāciju aizvadīja abi "Movistar Yamaha" komandas braucēji, jo spānis Horhe Lorenso bija vien 12.vietā, bet titulētais itālietis Valentino Rosi sacensības sāks no 15.starta pozīcijas.

Trīs posmus pirms sezonas noslēguma pasaules čempionāta kopvērtējumā Markesa kontā ir 273 punkti, bet 77 punktus viņam zaudē Rosi, kamēr pie 182 punktiem ticis Lorenso. No pirmā trijnieka 17 punktus atpaliek Maveriks Vinjaless ("Suzuki Ecstar"), 155 punkti ir Dani Pedrosam ("Repsol Honda"), bet sestais ar 124 punktiem ir Andrea Dovicioso ("Ducati").

Pēc sacensībām Austrālijā vēl notiks posms Malaizijā, bet sezona novembrī tradicionāli noslēgsies Spānijas pilsētā Valensijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!