Foto: Publicitātes foto

10. un 11. augustā Ķegumā jau 18.gadu pulcēsies labākās pasaules blakusvāģu ekipāžas, lai cīnītos par Latvijas "Grand Prix" un ieskaites punktiem kopvērtējuma tabulā, kur pašlaik pirmajā desmitniekā ir seši latvieši.

Latvijas "Grand Prix" startam ir pieteikušās 48 ekipāžas, kas sestdien radīs īpašu spriedzi kvalifikācijas braucienos, jo finālā iekļūst tikai 30.

Blakusvāģu klasē jau pierasts, ka tradicionāli Latvijas ekipāžas daudzu gadu garumā piedalās cīņā par vietu uz pjedestāla, un izņēmums noteikti nebūs arī šis gads. Brāļi Jānis un Lauris Daideri, kas pašlaik pasaules čempionāta kopvērtējuma tabulā atrodas augstajā otrajā vietā un ir izcīnījuši Vācijas čempionu titulu šajā sezonā, viennozīmīgi būs vieni no pretendentiem uz Latvijas "Lielo Balvu".

Par vietu uz goda pjedestāla noteikti cīnīsies arī otra Latvijas vadošā ekipāža – Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks.

Tā kā pēdējos gados Latvija ir kļuvusi par blakusvāģu ekipāžu līdzbraucēju jeb kantētāju "eksportētājvalsti", arī citi latvieši – Kaspars Stupelis un Elvijs Mucenieks, kantējot citu valstu pilotētiem blakusvāģiem, centīsies iekļūt labāko trijniekā.

Paralēli pasaules čempionātam blakusvāģu krosā norisināsies arī Eiropas čempionāts kvadracikliem, kuru arī ir pamats cerībām, ka uz goda pjedestāla savā māja ssacīkstē beidzot stāvēs kāds no Latvijas sportistiem. Lai arī pašlaik kopvērtējumā uz doto brīdi Kārlis Bole juniors ir 10.vietā, bet E.Meņģelis – 12.vietā, mūsu sportistiem potenciāls ir krietni augstāks tādēļ, ka šie abi sportisti nav piedalījušies visos čempionāta posmos.

E.Meņģelim gan Vācijā, gan Nīderlandē Eiropas čempionāta sacensību posmos vienā no braucieniem ir izdevies finišēt trešajā pozīcijā.

Turpinot tradīciju, pēc kvalifikācijas braucieniem motokrosā, sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju norisināsies tradicionālais līdzjutēju minifutbola zibensturnīrs. Turnīrā varēs piedalīties visi, izņemot Latvijas 1.līgas un virslīgas futbolistus, bet sestdienas vakara turpinājumā būs tradicionālā "Zelta Zirga" nakts balle ar DJ un dzīvo mūziku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!