Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 15. decembrī, Biķernieku sacīkšu trases administrācijas ēkā notika "Russo Baltic Racing Team" komandas prezentācija vēsturiskajam rallijam "Monte Carlo Historique 2014", uz kurieni jau pēc mēneša – janvāra vidū – dosies četras ekipāžas no Latvijas un Krievijas.

Latvijas - Krievijas komanda "Russo Baltic Racing" – "Rallye Monte-Carlo Historique" uzvarētājs sava klasē 2012. un 2013. gadā, ka arī ir ikgadējais "Coupe des Alpes", "Niege at Glace", "Rallye des Princesses", "Milano-Sanremo", "Gran Premio delle terre do Canossa" dalībnieks.

"Monte Carlo Historique 2014" rallijā dosies četras "Russo Baltic Racing Team" ekipāžas:
1. Ilja Kašins / Krišjānis Caune;
2. Mihails Tjurins / Edgars Svencis;
3. Aleksandrs Gensis / Igors Cagajevs;
4. Dmitrijs Lukovnikovs / Sergejs Kuzins.

Tjurins un Svencis brauks ar 1964. gada izlaiduma "Jaguar Mark 2" sedanu, bet pārējie – ar 1968. gada izlaiduma leģendārajiem "Jaguar E-Type".

"Russo Baltic Racing Team" komandas ekipāžas startēs 22. janvārī no Reimsa (Francija) un finišēs 25. janvārī Montekarlo.

Pēc "RBR Team" īpašnieka un pilota I. Kašina vārdiem, viens no grūtākajiem rallija etapiem būs pats pirmais – nakts posms.

"Rallija "Monte-Carlo Historique" starts parasti notiek plkst. 20, un pēc tām dalībniekiem jābrauc gandrīz diennakti bez pārtraukuma un atpūtas – tādi ir noteikumi. Vēl grūtāk ir mehāniķiem – mašīnas taču jāsagatavo kārtējam posmam laicīgi. Tātad atpūsties viņiem sanāk vēl mazāk," saka Kašins.

"Russo Baltic Racing" direktors Andris Štāls uzsver, ka ne tikai pilotu, stūrmaņu un mehāniķu meistarība spēlē galveno lomu rallijā. "Svarīgi ir arī tas, kā ir aprīkots auto. Mums šajā ziņā ir paveicies – "Russo Baltic Team" "jaguāriem" būs "Kumho" riepas un dzinējos būs ielieta speciālā "Motul" eļļa klasiskajiem automobiļiem".

"Ja ekipāža tiešām grib uzvārēt, viņiem noteikti ir vairāk iespēju to izdarīt, it īpaši salīdzinājumā ar dalībniekiem, kuri vienkārši atbrauc uz Montekarlo pavizināties. Jā, būs grūti – mēs negulēsim diennaktis, brauksim pa bīstamiem kalnu ceļiem, riskēsim. Bet tā ir īsta bauda cilvēkiem, kuriem benzīns ir asinīs," stāsta "Russo Baltic Racing" stūrmanis Krišjānis Caune.

Pasākuma ietvaros runu teica arī Rīgas Motormuzeja direktors, bijušais Rīgas mērs Aivars Aksenoks. Viņš novēlēja sportistiem veiksmi un izturību, ka arī apsolīja ka Rīgas Motormuzejs un "Russo Baltic Racing Team" turpinās savu sadarbību.

"Rallye Monte-Carlo Historique" notiek katru gadu kopš 1998. gada, un janvārī sacensības notiks jau 17. reizi. Retro-rallijā var piedalīties tikai tie "oldtaimeri", kuru analogi piedalījās "Rallye Monte-Carlo" laika posmā no 1955. līdz 1980. gadam. Šogad rallijā piedalīsies vairāk nekā 300 automašīnas.

"Jaguar E-Type" ir sportisks auto, kuru kompānija "Jaguar" ražoja no 1961. līdz 1974. gadam. Šīs modelis tiek uzskatīts par vienu no skaistākajiem auto pasaulē. "Russo Baltic Racing Team" mašīnas ir aprīkotas ar 4,2 litru sešcilindru motoru. Šie klasiskie spēkrati no vietas līdz 100 km/h paātrinās septiņās sekundēs un maksimāli spēj sasniegt 250 km/h.

Savukārt "Jaguar Mark 2" (MK2) ir komfortabls biznesa klases limuzīns, kuru ražoja no 1959. līdz 1967. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!