Foto: F64
Ķeguma trasē "Zelta zirgs" arī nākamos trīs gadus norisināsies pasaules motokrosa čempionāta Latvijas posms, vēsta meistarsacīkšu rīkotāji.

Sestdien, 6. maijā, čempionāta rīkotāja "Youthstream", Latvijas posma rīkotājs Kristers Serģis un Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) prezidents Mārtiņš Lazdovskis parakstīja vienošanos par posma rīkošanu 2018., 2019. un 2020. gadā.

"Man šis izaicinājums sākās pirms trim gadiem, un mēs darām visu iespējamo, lai katru gadu uzlabotu apstākļus. Tāpat ir svarīgi, lai cilvēkiem patiktu Latvijā, mazai valstij ir ļoti svarīgi rīkot tik liela mēroga sacensības," čempionāta rīkotāji citē Serģi.

"Ar katru gadu pieaug pieteikumi posmu rīkošanai. Mūsu interesēs ir stiprināt sadarbību ar labākajiem rīkotājiem, kuru vidū ir arī Latvijas posma organizatori. Trase, apstākļi un posma organizācijas kvalitāte ir lieliski. Tāpat ir laba sadarbība ar Serģi un Lazdovski," atzīmēja "Youthstream" viceprezidents Deivids Luongo.

Pasaules čempionāta posmi Ķegumā tiek rīkoti kopš 2009. gada un šajā nedēļas nogalē notiekošais etaps ir jau astotā reize, kad Latvijā var vērot planētas spēcīgākos motosportistus.

Šogad mājinieku lielākā cerība ir MX2 klases pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Pauls Jonass, kurš sestdien kvalifikācijā izcīnīja trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!