Foto: AP/Scanpix
Pieredzējušais spāņu pilots, bijušais pasaules rallija čempions Karloss Sainss trešdien izcīnīja savu 26. Dakaras rallija ātrumposma uzvaru, vairāk nekā pārliecinoši triumfējot ceturtajā ātrumposmā un arī pārņemot kopvērtējuma vadību.

50 gadus vecais Sainss ar savu "SMG" bagiju 157 kilometrus garo ātrumposmu veicis ar pinu gāzi, neatstājot konkurentiem nekādu cerību. Iepriekšējās dienas līderis Nani Roma Sainsam zaudēja vairāk kā 14 minūtes un noslīdēja uz otro pozīciju kopvērtējumā.

"Sākumā vajadzēja braukt putekļos, bet pamazām apdzinām vienu konkurentu pēc otra un kļuva vieglāk," saka Sainss, kurš trasē devās ceturtais. "10 kilometrus pirms finiša mūsu mašīnai pazuda stūres pastiprinātājs, bet, par laimi, ceļš nebija smags un viegli aizbraucām līdz finišam."

Otrais 4. ātrumposmā finišēja Stefans Peteransels ("MINI"), trešais Sainsa labs apziņa no WRC - katarietis Nasers Al-Atija ("MINI"), kurš trešo pozīciju saglabā arī kopvērtējumā.

Teicami šo ātrumposmu veica lietuvietis Benedikts Vanags ("OSCar"), ierindojoties 15. vietā. Kopvērtējumā viņš atrodas 36. vietā. Antons Grigorovs/Māris Saukāns ("OSCar") posmu pabeidza 43. vietā, kopvērtējumā viņi ir pacēlušies vēl par pārdesmit pozīcijām un ieņem 52. vietu.

Drāma motobraucēju konkurencē - ceturtajā ātrumposmā 12 kilometrus pirms finiša apstājās un vairs nekustēja francūža Sirila Desprē ("Yamaha") motocikls. Tādējādi no kopvērtējuma līdera, spāņa Hoana Barredas ("Honda") viņš jau atpaliek diezgan ievērojamas 41 minūti, kas apgrūtina francūža iespējas pacīnīties par uzvaru, lai gan nekas neiespējams tas nav. Arī Barredam ceturtais posms nebija tik veiksmīgs, viņš ierindojās sestajā vietā, uzvarētājam Huanam Pedrero Garsijam ("Sherco") zaudējot vairāk kā 13 minūtes, taču kopvērtējumā pirmo vietu saglabāja.

Smago automašīnu konkurencē turpina dominēt Žerārs de Rojs. "Šis ātrumposms bija kolosāls! Man šķiet, labākais pēdējo divu triju gadu laikā!" pēc finiša sajūsminājās holandiešu pilots. "Sākumā redzējām, ka Karginova KAMAZ ir pārāk ātrs un mēs netiekam viņam līdzi, tāpēc nolēmām neriskēt un saudzēt riepas. Tomēr tik un tā vajadzēja apstāties un vienu nomainīt. "Dopa" otrajā pusē apdzinām Karginovu, kurš arī mainīja riepu. Vienīgā bēda mums šajā ātrumposmā - es atsitu kreiso plaukstu pret stūri. Bet tas nekas - nedaudz ledus, auksts alus un līdz rītam viss būs kārtībā!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!