Foto: Reuters/Scanpix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta astotā posma - Azerbaidžānas "Grand Prix" - treniņbraucienu pirmajās divās sesijās.

Pirmajā sesijā Baku pilsētas ielās Verstapens ātrāko no apļiem veica minūtē un 44,410 sekundēs, bet vēl viens "Red Bull" pilots Daniels Rikjardo viņam zaudēja 0,470 sekundes.

Savukārt trešais ātrākais aplis padevās "Ferrari" braucējam Sebastjanam Fetelam, ceturtais bija "Force India" pilots Serhio Peress, kuram sekoja abi divi "Mercedes" braucēji Lūiss Hamiltons un Valteri Botass.

Tikmēr otrajā sesijā Verstapens ātrāko apli veica minūtē un 43,362 sekundēs, otrā ātrākā apļa laika īpašnieku Botasu apsteidzot par vienu sekundes desmitdaļu.

Trešais ātrākais aplis bija Rikjardo, kurš bija vēl 0,011 sekundes lēnāks, bet aiz viņa bija abi "Ferrari" braucēji Kimi Reikenens un Fetels. Pirmo sešinieku noslēdza Lenss Strols no "Williams" vienības, kamēr Hamiltons šoreiz bija desmitais.

Treniņbraucienu otrās sesijas beigās Verstapens iebrauca apmalē, līdz ar to "Red Bull" komandai līdz sestdienai būs jāsaved kārtībā nīderlandieša sadauzītais spēkrats.

Sestdien norisināsies treniņbraucienu trešā sesija un kvalifikācijas sacensības, bet svētdien piloti cīnīsies par punktiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderis ar 141 punktu ir Fetels, kuram ar 129 punktiem seko Hamiltons, bet Botass un Reikenens iekrājuši attiecīgi 93 un 73 punktus, kamēr Rikjardo ar 67 punktiem ir piektais.

Konstruktoru vērtējumā vadībā ar 222 punktiem ir "Mercedes", kam ar 214 punktiem seko "Ferrari". Tikmēr trešā ar 112 punktiem ir "Red Bull" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!