Foto: AP/Scanpix/LETA

"Red Bull" komandas pilots Makss Verstapens no Nīderlandes piektdien un sestdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta septītā posma – Kanādas "Grand Prix" – visās trijās treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā treniņā 20 gadus vecais Verstapens trasi veica vienā minūtē un 13,301 sekundēs, par 0,088 sekundēm apsteidzot pasaules čempionu un "Mercedes" komandas braucēju Lūisu Hamiltonu no Lielbritānijas.

Trešais tikmēr bija Verstapena komandas biedrs, austrālietis Daniels Rikjardo.

Savukārt uzreiz aiz pirmā trijnieka sekoja vācietis Sebastjans Fetels ("Ferrari") un soms Valteri Botass ("Mercedes"), kamēr pirmo sešinieku noslēdza otrs "Ferrari" braucējs Kimi Raikonens no Somijas.

Tikmēr otrajā treniņbraucienu sesijā Verstapens savu ātrāko apli veica vienā minūtē un 12,198 sekundēs, par 0,130 sekundēm apsteidzot Raikonenu. Trešais atkal bija Rikjardo.

Otrajā sesijā ceturto laiku savukārt uzrādīja Hamiltons, kuram sekoja Fetels un Botass.

Savukārt sestdien Verstapens bija ātrākais arī trešajā treniņā, apli nobraucot vienā minūtē un 11,599 sekundēs, kas viņam par 0,049 sekundēm ļāva apsteigt Fetelu, bet trešais bija Raikonens.

Aiz pirmā trijnieka tikmēr bija Hamiltons, Rikjardo un Botass.

Zīmīgi, ka šī ir pirmā reize šosezon, kad Verstapens bijis ātrākais kādā no treniņbraucienu sesijām.

Vēlāk sestdien tiks aizvadīta arī kvalifikācija, kamēr Kanādas Lielās balvas izcīņa gaidāma svētdien plkst.21 pēc Latvijas laika.

Kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderpozīcijā ar 110 punktiem atrodas Hamiltons, tālāk ar 96 punktiem seko Fetels, bet trešais ar 72 punktiem ir Rikjardo.

Ceturtais ar 68 punktiem ir Botass, kamēr astoņus punktus no viņa atpaliek tautietis Raikonens.

Savukārt konstruktoru kausā vadībā ar 178 punktiem atrodas "Mercedes", kamēr "Ferrari" komandai ir 156 punkti, bet trešā ar 107 punktiem tikmēr ir "Red Bull".

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas "Grand Prix" norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!