Portāls "Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko "Ātruma cilts" sēriju. Šoreiz raidījumā ir visniknākais ātruma izaicinājums, jo trasē sacenšas rallijkrosa pilots Reinis Nitišs un drifteris Kristiāns Burkovs. Reinis arī viesojas studijā, lai pastāstītu par jaunās sezonas plāniem Eiropas RX čempionātā.

"Ātruma cilts" komanda šoreiz sagatavojusi vēl nebijušu eksperimentu starp divām pilnīgi atšķirīgām autosporta disciplīnām. Sporta kompleksa "333" trasē ātrumā sacenšas Reinis Nitišs ar 305 zirgspēku pilnpiedziņas šosejas auto un Kristiāns Burkovs ar 500 zirgspēku drifta auto, ar ko drifteris drīzumā startēs arī Anglijas drifta čempionātā. Rezultātu prognozēt neuzņēmās neviens, un intriga saglabāsies līdz pat raidījuma noslēgumam.

Pauls Timrots un Ilmārs Līkums šoreiz Reini Nitišu arī aicinājuši viesos, lai izjautātu par jauno, bet labi pazīstamo komandu "SET Promotion" un par atšķirībām starp pasaules un Eiropas RX čempionātiem. Tā kā Reinim šosezon priekšā ir pieci EČ posmi ar noslēgumu Latvijā, tiek noskaidrots, vai sportists ir gatavs agresīvākai cīņai un "zobu uzasināšanai" kopā ar dažāda vecuma braucējiem. Un vai šis posms Reiņa karjerā ir tikai pāreja pirms atgriešanās uz pasaules čempionāta pjedestāla, arī tiek noskaidrots šajā raidījuma epizodē.

Ņemot vērā aizvien straujāko autobūves tehnoloģiju attīstību, Ilmārs Līkums ir sagatavojis stāstu par nesen pasauli pāršalkušo autopilota mašīnas negadījumu. "Ātruma cilts" komanda diskutē, vai traģiskas avārijas ir neizbēgamas tehniskā progresa gaitā un vai no šādām situācijām vispār iespējams izvairīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!