Latvijas autosporta uzņēmuma "Drive eO" komanda šobrīd ir aizvadījusi četru dienu treniņu un kvalifikācijas sesiju Paikspīkā, Kolorado štatā, ASV. Tagad vien atliek gaidīt leģendāro kalnā braukšanas sacensību startu svētdien, 29. jūnijā. Intervijā LTV7 raidījumam "Tavs Auto" inženieris Andris Dambis atklāj, ka komanda un tehnika ir pilnā kārtībā un gatavībā.

Tāpat Dambis atgādina, ka šāgada starta mērķis nav uzvarēt sacensībās, bet gan pārbaudīt reālos apstākļos izstrādāto tehnoloģiju un tad nākamgad šeit atgriezties jau ar jaunu superauto, kas būs spējīgs cīnīties par rekordiem.

"Drive eO" šajās četrās dienās ir ļoti apmierināta ar rezultātu, ir iegūta virkne datu par tehnikas darbību, īpaši dzesēšanas sistēmu. Dambis uzsver, ka labs rezultāts šogad būs "finišs kalnā" un lielā informācijas datubāze, ko pēc tam tālākajā darbā analizēt.

"Būsim ļoti priecīgi svētdien ap pusdienas laiku, kad Jānis Horeliks ar Latvijas karogu uzbrauks kalna augšā," rezumē Andris Dambis.

Jau rakstījām, ka šis būs otrais gads un otrais mēģinājums "Drive eO" komandai pārspēt pasaulē slavenākā kalna – Paikspīkas – līkumus ikgadējās "Pikes Peak International Hill Climb" (PPIHC) sacensībās, kuras šogad norisināsies 92. reizi.

Konstruktori Andris un Kristaps Dambji šoreiz pilotam Jānim Horelikam izgatavojuši "Tesla Roadster 360" elektriskās piedziņas auto, bet nākamgad sola jau superauto, ar kuru cīnīties par uzvarām un ātruma rekordiem.

Atšķirībā no "eO PP01", šāgada auto modelī visa izmantotā elektronika ir "Drive eO" inženieru gara darbs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!