Svētdien, 9. septembrī, "Moto 2" sacensībās Sanmarino "Grand Prix" uzvarēja itālietis Frančesko Baņaija, tomēr daudz lielāku uzmanību izpelnījās motosportists Romano Fenati, kurš braucot 225 km/h ātrumā blakus konkurentam Stefano Manci, nospieda viņa bremžu sviru uz stūresrata.

Manci, kurš pirms tam mēģināja apdzīt Fenati, kas abiem lika uz brīdi izbraukt no trases, pēc šāda negaidīta pavērsiena spēja savu motociklu novaldīt.

Rezultātā Fenati par šādu rīcību no sacīkšu organizatoriem saņēma divu sacīkšu posmu diskvalifikāciju. Tomēr citi motosportisti aicina pieņemt vēl bargākus mērus. Piemēram, brits Kals Kručhlovs, kurš šajās "MotoGP" sacensībās izcīnīja trešo vietu, aicina Fenati piešķirt mūža diskvalifikāciju.

Par šādu gājienu Fenati ticis atlaists no viņa iepriekš pārstāvētās "Marinelli Snipers" vienības. "Ļoti nožēlojam notikušo un gribam atzīmēt, ka šādas darbības, kas apdraud pretinieka dzīvību, ir nepieļaujamas un nekādā veidā nav attaisnojamas," rakstīts "Marinelli Snipers" paziņojumā.

Viņa nu jau kādreizējā komanda līdz ar to lēma pārtraukt abu pušu sadarbību.

Savukārt pats 22 gadus vecais braucējs pēc tam sociālajos tīklos atvainojās, sakot, ka labprāt vēlētos, lai šis izrādītos tikai slikts sapnis. "Vēlos atvainoties visai sporta pasaulei. Jā, esmu impulsīva personība, taču nevēlos nodarīt kaitējumu citiem braucējiem. Gribēju, lai viņš saprot, ka viņš iepriekš brauca bīstami, taču tas neattaisno manas darbības, kas bija nepieņemamas."

Savukārt motociklu ražotāja "MV Agusta" un komandas "Forward Racing Team" vadītājs Džovanni Kastiļoni paziņoja, ka šāda rīcība neatbilst kompānijas vērtībām un ka viņš "darīs visu", lai lauztu ar Fenati noslēgto līgumu uz nākamo sezonu.

Turklāt Fenati jau iepriekš ir bijuši rupji disciplinārpārkāpumi – 2015. gadā viņš iesildīšanās apļa laikā "Moto 3" sacensībās Argentīnā iespēra Somijas motosportistam Niklasam Ajo, bet 2016. gadā viņu izmeta no "Sky Racing Team VR46" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!