Ātruma festivāla "Kurzeme" laikā notika arī rallija leģendu sacensības, kurās triju valstu - Latvijas, Lietuvas un Igaunijas - kādreiz ātrākie un slavenākie piloti ar identiskām, vēsturiskām "Ford Escort" mašīnām sacentās ātrumposmu ceļos.

Vecmeistariem gan bija jāveic nozīmīgi īsāka distance nekā rallija "Kurzeme" dalībniekiem, taču arī šajās sacensībās azarta netrūka. Uzvaru komandu vērtējumā izcīnīja Latvija, ko pārstāvēja Ivars Caune, Agris Staņēvičs un Andris Kārkliņš, visi savulaik PSRS izlases dalībnieki.

"Īsts pilots, ja ierauga sev priekšā stūri, brauc tik ātri, cik vien iespējams, neskatoties ne uz ko," sacīja Andris Kārkliņš. Par bezkompromisa cīņu un vēlmi uzvarēt liecināja arī rallija meistaru pieļautās kļūdas trasē.

2.vietu izcīnīja Igaunijas komanda, ko pārstāvēja Marguss Muraks, Raido Rītels un Krievijas rallija čempions Staņislavs Grjazins, savukārt 3.vietā palika Lietuvas rallija leģendas - Eugenijs Tumaļāvičs , Rolands Mackevičs un Egidijs Paulausks.

Rallija leģendu cīņa noritēja divos posmos, un pirmajā no tiem, Vecpils krosa trasē, uzvarēja lietuvieši, kuri līdz ar to izcīnīja grants karaļu titulu, bet trešajā vietā palika igauņu braucēji.

Sportisti pēc sacensībām atzina, ka viņi bijuši priecīgi atkal sastapt senos cīņubiedrus, ar kuriem plecu pret pleca cīnījušies rallijos pirms 20 un pat 30 gadiem, tomēr sacensību trasē valdīja patiess azarts un vēlēšanās uzvarēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!