Kompānija "Volkswagen" (VW) veikusi pirmos izmēģinājuma braucienus ar savu elektrisko sacīkšu prototipu "I.D. R" Paikspīkā. Mēneša beigās franču pilots Romāns Dimā ar šo VW centīsies pārspēt Andra Dambja konstruētā "Drive eO PP100" uzstādīto rekordu elektromobiļiem šajās leģendārajās kalnābraukšanas sacensībās.

Iepriekšējo reizi VW Paikspīkas sacensībās piedalījās 1987. gadā, kad startēja ar 600 zirgspēku jaudīgu divmotoru "Golf" prototipu. Vācu autoražotājam neizdevās šajās sacīkstēs finišēt, tomēr pirmajos posmos uzrādīja visai iespaidīgus rezultātus.

"VW I.D. R" prototipa pamatā izmantots oglekļa šķiedras monokoks no "Norma" sacīkšu automobiļa. No oglekļa šķiedras izgatavoti ir arī virsbūves paneļi un aerodinamiskie elementi.

Vācu bolīds aprīkots ar diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda sasniedz 680 ZS, bet griezes moments – 650 ņūtonmetru. No vietas līdz 100 km/h šis VW spēkrats paātrinās 2,25 sekundēs un maksimāli sasniedz 240 km/h.

Lai Paikspīkā uzstādītu rekordu elektromobiļiem, trase jānobrauc ātrāk par astoņām minūtēm un 57,118 sekundēm – tieši tik ātri Dambju konstruētais "PP100" ar Rīsu Millenu pie stūres trasi veica pirms diviem gadiem. Salīdzinājumam – Dimā personīgais rekords Paikspīkā ir astoņas minūtes un 51,445 sekundes.

Šogad Paikspīkas sacensības notiks 24. jūnijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!