Pasaules rallija čempionātā (WRC) ir daži ikoniski ātrumposmi un konkrētas vietas tajos, ko pēc nostāstiem vai savas klātbūtnes pieredzes zina vai ikviens sevi cienošs rallija līdzjutējs. Somijā tas ir "Ouninpohja" ātrumposms, Montekarlo rallijā - Koldeturīni pāreja, nupat notikušajā Zviedrijas WRC rallijā - Kolina tramplīns jeb "Colin's Crest".

Tramplīns nosaukts leģendārā WRC čempiona, skota Kolina Makreja vārdā, un ir skaidri saprotams, kāpēc - tieši viņa lidojums aizsāka šīs vietas slavu. Tagad "Colin's Crest" pulcē desmitiem tūkstošu skatītāju, kas jautrā un oriģinālā atmosfērā vēro augstāk vai zemāk lidojošas rallija mašīnas.

"Parasti zviedri ar norvēģiem strīdas, kurš ir labāks sportā, bet te, Kolina tramplīnā, mēs salīgstam mieru," par ātrumposma fenomenu saka WRC norvēģu pilots Andreass Mikelsens.

Kolina tramplīna rekords pieder norvēģim Eivindam Brinildsenam - viņa auto pērn piezemējās pie 45. metru atzīmes. Šogad tālākais lēciens sanāca citam norvēģim, Madsam Ostbergam - gandrīz 44 metri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!