Foto: Edijs Pālens

Ķegumā, "Zelta zirga" trasē, notiekošā pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem devītā posma - Latvijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās sestdien savos braucienos uzvaru izcīnīja Nīderlandes sportists Etjēns Bakss ar latvieti Kasparu Stupeli, kā arī deviņkārtējais pasaules čempions Daniels Vilemsens no Nīderlandes, kurš šobrīd startē pārī ar latvieti Lauri Daideru.

Vilemsens/L.Daiders bija ātrākie kvalifikācijas A grupā, kurā otro vietu izcīnīja beļģis Joriss Hendrikss ar citu latviešu kantētāju Kasparu Liepiņu.

Šajā braucienā startēja arī latviešu kantētājs Mārtiņš Antons kopā ar lietuvieti Ļutauru Varokoju, kuri ieņēma 16.vietu. Līdz ar to Latvijas un Lietuvas apvienotajai ekipāžai tagad būs jāpiedalās "pēdējās cerības" braucienā.

Savukārt Bakss/Stupelis uzvarēja kvalifikācijas B grupā, kur devīto vietu ieņēma latvietis Arnolds Sīlis kopā ar šveiciešu kantētāju Bruno Kelinu.

14.vietā kvalifikācijas B grupā ierindojās Latvijas ekipāža Gints Kaktiņš un Gints Harju, bet divas pozīcijas zemāk finišēja vēl viena Latvijas ekipāža Māris Rupeiks un Elvijs Mucenieks.

Līdz ar to Kaktiņš/Harju un Rupeiks/Mucenieks tagad startēs "pēdējās cerības" braucienā.

Finālbraucieni notiks svētdien.

Latvijas "Grand Prix" sacensības blakusvāģiem notiek jau 17.reizi.

Kā ziņots, finansiālu grūtību dēļ pajukusi pagājušā gada pasaules čempionāta otrā spēcīgākā ekipāža, kuru veidoja Jānis un Lauris Daideri. Brāļi pieņēmuši lēmumu šosezon vairs nestartēt pasaules čempionāta posmos, bet L.Daiders tagad sezonu turpina kā Vilemsena kantētājs.

Vilemsens sezonu sāka ar citu latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, bet pēc latvieša gūtās traumas startēja pārī ar savu tautieti Keniju van Gālenu, kurš pasaules čempionāta sestajā posmā iedzīvojās kājas krustenisko saišu savainojumā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem līderpozīciju ar 324 punktiem ieņem Vilemsena ekipāža, kas par 18 punktiem apsteidz Baksu/Stupeli. Hendrikss/Liepiņš tikuši pie 271 punkta, kas ļauj ieņemt piekto pozīciju, Daideri ar 170 punktiem ieņem septīto pozīciju, bet Rupeiks un Mucenieks ar 149 punktiem atrodas 11.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!