Bijušais krievu F-1 pilots Vitālijs Petrovs atzinis, ka vērtīgāk ir piedalīties Vācijas salonmašīnu čempionātā (DTM) ar konkurētspējīgu tehniku nekā startēt F-1 vājas komandas sastāvā.

"No vienas puses, atgriezties F-1 man loti gribētos, bet no otras puses - aizvadīt vēl vienu sezonu tā, kā man bija "Caterham" komandā, kad tavs vienīgais pretinieks ir komandas biedrs un "Marussia"… Nezinu gan," intervijā izdevumam "Sport Ekspress" atzinies 29 gadus vecais krievu pilots. "Savā ziņā tas ir kā pazaudēt veselu gadu. Labāk to aizvadīt DTM, zinot, ka tev būs iespēja pacīnīties par augstākām vietām."

Petrovs, kurš savulaik aizvadīja veiksmīgas divas sezonas "Renault" F-1 komandā, kas vēlāk kļuva par "Lotus", tāpat uzskata, ka "mazajām" komandām īsti nav jēgas piedalīties F-1 čempionātā. "Ja šo situāciju novērtē no pilota skatu punkta, tad mazās komandas F-1 nav vajadzīgas," viņš saka. "Jo gribas, lai ir vismaz kaut kāda iespēja pacīnīties. Ja "Marussia" un "Caterham" spētu konkurēt kaut vai ar "Sauber" vai "Toro Rosso", būtu daudz interesantāk. Taču viņi jau četrus gadus brauc un cīnās tikai paši ar sevi."

Situācijas risinājumu krievu autosportists redz idejā par trešā bolīda iekļaušanu spēcīgāko F-1 komandu sastāvā. "Man šķiet, ka tas nav slikts variants," saka Petrovs. "Galvenais ir saprast, vai lielajām komandām ir tam nepieciešamie resursi. Piemēram, ja "Ferrari" uz sacensībām atvedīs trešo bolīdu, pat ja tā tehniski nedaudz atšķirsies no pārējām divām, tā tik un tā būs spējīga iebraukt TOP10. Pilotam tas noteikti būtu interesantāk nekā braukt ar "Marussia" vai "Caterham"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!