„Volkswagen” komandas pilots Robijs Gordons šobrīd ieņēmis vadošo pozīciju kopvērtējumā: kalifornietis svinēja savu otro uzvaru Dakaras rallijreidā trešajā ātrumposmā Marokā. Rezultātā Gordons izvirzījās pasaules grūtākā tuksneša rallija vadībā arī kopvērtējumā ar „VW Race-Touareg” dienu pēc savas 36.dzimšanas dienas.
Amerikāņu izcelsmes Dakaras debitants jau bija vadībā pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem 31.decembrī un 1.janvārī. Arī viņa kolēģi nodrošināja augstu rezultātu „Volkswagen” komandai, visiem četriem komandas automobiļiem finišējot pirmajā sešiniekā: labais ātrumposma laiks ļāva Bruno Sabīnam pacelties kopvērtējumā par divām pozīcijām uz trešo. Arī Jutai Kleinšmitei izdevās kopvērtējumā pakāpties par četrām pozīcijām, savukārt somam Juham Kankunenam ir vislielākais progress – viņš tagad atrodas septītajā pozīcijā kopvērtējumā, kur nokļuva no iepriekšējās 13.vietas, pirmdien uzrādot sesto labāko laiku.

Tā kā „VW Race-Touareg” debitēja pirms gada, tad „Volkswagen” komandas kontā kopumā ir deviņas uzvaras ātrumposmos. Kriss Nisens, „VW Motorsport” direktors, ir gandarīts par paveikto: „Es vēlos apsveikt mūsu pilotus un stūrmaņus. Esmu ļoti apmierināts ar komandas izcilo sniegumu. Tas ir lielisks veids, kā uzsākt ralliju Āfrikas kontinentā”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!