Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volkswagen" (VW) prezentējusi "Polo" hečbeka sacīkšu versiju "GTI R5", kas paredzēta dalībai rallija pasaules čempionātā (WRC). Sacīkšu automobilis radīts dalībai R5 klasē. FIA homologāciju tam veiks nākamā gada vasarā, bet sacensībās tas debitēs rudenī.

Vizuāli "VW Polo GTI R5" līdzinās sērijveida "VW Polo GTI" spēkratam, tomēr tehniskā ziņā tas atšķiras būtiski. Rallija automobilis aprīkots ar pastāvīgo pilnpiedziņas sistēmu, 1,6 litru četrcilindru turbomotoru ar 272 zirgspēku jaudu un piecpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h šis 1320 kg smagais spēkrats paātrinās 4,1 sekundē.

Atgādinām, ka standarta "VW Polo GTI" ir aprīkots ar 200 ZS jaudīgu divlitru turbomotoru, kas sajūgts ar sešpakāpju sekvenciālo DSG pārnesumkārbu. Šāds sportiskais priekšpiedziņas hečbeks no vietas līdz 100 km/h paātrinās 6,7 sekundēs un maksimāli sasniedz 237 km/h.

VW klasisko ralliju pameta pērnā gada beigās. Vācu autoražotājs nolēmis koncentrēties uz rallijkrosu un salonauto čempionātu TCR. Tomēr VW turpina ražot rallija automobiļus privātajām komandām, kuras startē R5 ieskaitē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!