Foto: Vida Press

Bijušais pasaules rallija čempionāta (WRC) pilots Džidži Galli apstiprinājis, ka piedalīsies pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") Latvijas posmā.

Pieredzējušais itāļu pilots CSDD Biķernieku trasē brauks ar "Kia Rio Supercar" automašīnu.

"Mašīna jau ir ceļā uz Rīgu," čempionāta oficiālajā mājas lapā citēts Galli. "Testi Barselonas trasē pagāja labi, bez lielām problēmām, un kopumā ar tiem esam apmierināti. Pirms diviem gadiem Frančakortas trasē nebijām īsti gatavi, taču kopš tā laika paveikts daudz darba un mēs ar nepacietību gaidām šo nedēļas nogali."

"Es nezinu, ko no šīm sacensībām gaidīt," atzīstas atraktīvais itāļu pilots, kurš savas WRC karjeras laikā piedzīvoja iespaidīgas avārijas un emocionālus finišus. "Braukt ar mašīnu ir viens, bet braukt ar šādu auto trasē vienlaicīgi ar četriem citiem pilotiem ir kaut kas cits. Es kā rallija pilots neesmu pieradis pie citu braucēju klātbūtnes. Barselonā apļa laiki bija labi, taču es trasē biju viens. Plāns ir vienkārši izbraukt trasē ar "Kia Rio" un iegūt pieredzi. Tas būtu mans galvenais mērķis, kā arī gūt prieku no sacensībām."

Kā zināms, "World RX" Galli debitēja 2014. gadā, Itālijas posmā pievienojoties Reiņa Nitiša pārstāvētajai "Olsbergs MSE" komandai. Šajās sacensībās itāļu pilots aizkļuva līdz pusfinālam, kurā palika ceturtais, par mata tiesu paliekot no iekļūšanas finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!