Foto: Rihards Baumanis

Pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") spēcīgākie braucēji pēc pirmās "Neste World RX of Latvia" sacensību dienas Biķernieku trasi nebeidz vien to slavēt, un sagaida intrigu izšķirošajos braucienos svētdien.

Sestdiena CSDD Biķernieku trasē bija saulaina un silta, nodrošinot braucējiem ideālus apstākļus, ko novērtēja arī ātrākie "Supercar" klases braucēji. "Prasīga trase, turklāt saule no rīta bija zemu, dažos līkumos bija grūti saskatīt ieeju, tāpēc zināmas priekšrocības tiem pilotiem, kas vasarā te jau bija braukuši," preses konferencē atzina kvalifikācijas kopvērtējuma līderis pēc diviem braucieniem norvēģis Andreass Bakerūds. "Lieli tramplīni, pat džokera aplī, izejā ir svarīgi zināt, kur atrodas pārējie. Lielais tramplīns ir ļoti sarežgīts, tur var daudz ko sabojāt."

"Šo trasi es salīdzinātu ar Itāliju, te labāka būtu otrā vai trešā starta vieta, lai būtu labāka pozīcija pirmajam līkumam," piebilst norvēģu pilots.

"Vasarā aizvadītie testi bija ļoti vērtīgi, jo " šī ir tehniska trase, augstas apmales, kas aizsedz skatu uz līkumiem, " atzīst zviedrs Timijs Hansens. "Pirmā kvalifikācija man bija laba, izdevās četri ātri apļi, otrā parādīja, kas ir rallijkross - zaudēju pusmetru Andreasam, un tad vēl tā cīņa ar Peteru (Solbergu)."

"Mašīnas regulējumus mainījām nedaudz, izrādījās, ka daudz kas no Barselonas der arī šai trasē," saka Hansens.

"Ļoti laba, tehniska trase," savam tautietim piekrita zviedrs Johans Kristofersons, kurš pēc divām kvalifikācijām ir trešais. "Ļoti laba saķere, interesanti, kā būs, ja svētdien līs. No rīta, brīvajos treniņos, kad bija zemu saule, arī man bija grūti braukt, tikai pēc kāda laika sanāca izbraukt trasi ar pilnu atdevi."

"Kas man šķita interesanti - pēc pirmās kvalifikācijas vadībā bija seši labākie kopvērtējuma braucēji, un pēc otrās kvalifikācijas ir tas pats - tas sola labu sacīksti," viņš piebilda.

Par pirmās "World RX" Latvijas posma sacensību dienas notikumiem varat lasīt portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!