Foto: Rihards Baumanis

Pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") dalībnieki atkal jau ļoti atzinīgi izteikušies par Latvijas posmu, un neslēpj, ka ļoti gaida sacensību sākumu.

Pasaules čempionāta vicelīderis Peters Solbergs ļoti atzinīgi izteicās par organizatoru paveikto darbu. "Trase ir lieliska, atmosfēra ir ļoti patīkama, jo viss ir labi sakārtots. Infrastruktūra tiešām ir iespaidīga," teica norvēģis, kuram pērn neizdevās finišēt Rīgas posmā, jo viņš piedzīvoja sadursmi ar Matiasu Ekstromu. "Pagājuša gada sacensības esmu aizmirsis. Nebiju par tām priecīgs, bet tā šajā sportā notiek."

Solbergs un Johans Kristofersons "Volkswagen" komandai šajā nedēļas nogalē var priekšlaicīgi nodrošināt sev čempionu titulu komandu vērtējumā.

"Ja paskatāmies statistiku, mums ar Kristofersonu šogad veicas līdzīgi kā pagājušajā gadā, un, ja mēs būtu bijuši komandas biedri jau tad, arī būtu bijis ļoti labi. Johans ir uzstādījis jaunus rezultātu standartus," komandas biedru un konkurentu braucēju vērtējumā slavēja Solbergs. "Mūsu mērķis ir uzvarēt komandas čempionātā. Ar Kristofersonu esam cīnījušies trasē, bet izdevies izvairīties no ķibelēm."

Latvijas pilots Jānis Baumanis ("Team Strad") komandas neslēpa, ka viņš ļoti ilgi gaidījis posmu savā dzimtenē. "Man rokas trīc, jo pārāk ilgi bija jāgaida kopš pēdējā Rīgas posma. Nespēju sagaidīt sestdienas rītu, kad beidzot tiksim trasē," teica latvietis. "Šeit viss padarīts augstā līmenī. Trase un servisa parks ir iekārtots ļoti labi, arī skatītājiem ir viegli piekļūt, jo viņi var atbraukt ar velosipēdu vai autobusu. Tas ir svarīgi, ka pilsētas centrs ir 22 minūšu attālumā. Organizatori ieguldījuši lielu darbu, un visiem šeit patīk."

Baumanis pirms sacensībām nesolīja, ka spēs vietējos līdzjutējus iepriecināt ar uzvaru, bet viņš pauda apņēmību cīnīties. "Pāris kvalifikācijas braucienus ceru uzvarēt, bet uzvarai pusfinālā un finālā man varētu traucēt problēmas pa labi un pa kreisi," rādot uz saviem konkurentiem teica Baumanis. "Taču es darīšu visu, lai parādītu labu šovu un izbaudītu sacensības."

Cits Latvijas braucējs Reinis Nitišs ("EKS") atklāja, ka ir nedaudz noguris no visiem publicitātes pasākumiem, kas bija jāveic pirms šī posma, tomēr viņš ir sajūsmināts, ka beidzot varēs doties trasē.

"Šodien domāju, ka būs brīvdiena, bet tā nebija, jo vajadzēja sniegt vairākas intervijas. Mediju lietas ir ļoti svarīgas, bet tagad ir jāsāk domāt arī par sacensībām. Tikai reizi gadā es varu piedalīties sacensībās šeit Latvijā. Šis ir lielisks laiks, kad saviem faniem varu parādīt to, ko esmu darījis visus šos gadus. Visi latvieši mūs atbalsta, tas dod papildus enerģiju. Taču tas ir arī lielāks spiediens no visiem," stāstīja Nitišs. "Iepriekšējā posmā Francijā mums bija labs ātrums, bet pusfinālā man patraucēja redzamības problēmas. Mums labs ātrums bija arī Kanādā, tāpēc ir cerības, ka varam kaut ko sasniegt arī šeit."

Savukārt pagājušā gada Rīgas posma uzvarētājs Sebastjans Lēbs uzsvēra pirmā līkuma nozīmīgumu cīņā par uzvaru.

"Pagājušajā gadā lietus palīdzēja izcīnīt uzvaru, jo šādi apstākļi bija atbilstoši mūsu mašīnai. Protams, ka mašīna šogad ir citādāka, esam uzlabojuši vairākas lietas, taču to izdarījuši arī pārējie," teica Lēbs, kurš čempionāta kopvērtējumā atrodas ceturtajā vietā. "Uzvarai nepieciešamas daudzas lietas, ļoti daudz izšķirs pirmais līkums. Šī ir ļoti tehniska trase, un šeit uz grants seguma ir laba saķere, kas man patīk. Pārāk slideni apstākļi šoreiz varētu nebūt pārāk parocīgi, bet ceram cīnīties par vadošajām pozīcijām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!