Latviešu pilots Jānis Baumanis ("Team STARD") svētdien naktī aizvadīja efektīgu cīņu ASV notiekošā pasaules rallijkrosā čempionāta posma pusfinālā "SuperCar" klasē, bet zviedrs Johans Kristofersons šajās sacensībās priekšlaicīgi nodrošināja sev pasaules čempiona titulu.

Baumanis pirmajā kvalifikācijas braucienā ieņēma 11.pozīciju, bet otrajā nokrita par divām vietām uz 13.pozīciju. Pēc tam trešajā kvalifikācijas mēģinājumā viņš jau rādīja labāku sniegumu, ieņemot septīto pozīciju, bet ceturtajā Baumanis bija devītais. Kvalifikācijas summā viņam tas deva 11.vietu un dalību pusfinālā, kurā iekļuva 12 labākie piloti.

Pusfinālā Baumanis piedalījās pirmajā braucienā, kur viņš palika piektajā vietā sešu braucēju konkurencē. Pusfinālā iekļuva trīs labākie no katra pusfināla brauciena, tādēļ latvietim šoreiz neizdevās otro reizi šosezon aizsniegties līdz finālam.

Viņš pusfinālā sacentās ar Johanu Kristofersonu, brāļiem Timiju un Kevinu Hanseniem, norvēģi Peteru Solbergu, kā arī francūzi Gerlēnu Šišerī. Finālā iekļuva Kristofersons, Sūlbergs un T.Hansens, bet pēc tam finālā uzvaras laurus plūca Kristofersons, kurš ar to kļuva konkurentiem nesasniedzams kopvērtējumā.

"Piektā vieta, uzreiz aiz rūpnīcu komandām. Esmu diezgan apmierināts ar to, ko paveica komanda," komentē Jānis Baumanis. "Pusfinālā beidzot izdevās apli izbraukt arī zem 35 sekundēm, uz ko tiecāmies visu nedēļas nogali. Sākām pie tā strādāt jau piektdien un sestdien, daudz eksperimentējām ar regulējumiem pirmajās divās kvalifikācijās un tagad pamazām tas sāk dot rezultātu. Ļoti ceru turpināt iesākto arī atlikušajā sezonas daļā Tagad divas nedēļas gatavoties Vācijai."

Jānis Baumanis šogad ir vienīgais Latvijas pilots, kas startē pasaules rallijkrosa čempionāta prestižākajā "SuperCar" klasē. Reinis Nitišs ("SET Promotion") šosezon startēja Eiropas čempionātā un jau ir kļuvis par čempionu "SuperCar" ieskaitē, savukārt Artis Baumanis un Arnis Odiņš brauc Eiropas čempionāta "Super1600" klasē. ASV sacensības risinās gan tikai starp prestižākās "SuperCar" klases braucējiem.

J.Baumanis pēc desmit etapiem ar 79 punktiem kopvērtējumā ir devītais, pakāpjoties par vienu vietu, kamēr pārliecinošs līderis ar 281 punktu ir Kristofersons, kuram ar 204 punktiem seko viņa tautietis Matīass Ekstrems, bet trešais ar 202 punktiem ir Solbergs.

Pēc sacensībām ASV vēl būs noslēdzošie divi etapi Vācijā un Dienvidāfrikas Republikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!