Foto: DELFI
Pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") otrā posma sacensības Portugālē, Montalegres trasē, Latvijai izvērtās veiksmīgas - no trim pilotiem viens tika uz goda pjedestāla un viens - "Supercar" klases finālā.

Eiropas rallijkrosa čempionāta ("EuroRX") dalībniekiem šis bija sezonas pirmais posms, un patīkami, ka ar goda pjedestālu to varēja atzīmēt Artis Baumanis ("Volland Racing"), kurš ieguva trešo vietu "Super1600" klases vērtējumā.

Finālā Artis gan ieņēma ceturto vietu, taču pēc finiša komisāri lēma, ka Krievijas pilotam Timuram Šigabutdinovam piemērojams sods, kas pacēla Baumani uz trešo vietu.

Teicama nedēļas nogale izdevās Reinim Nitišam ("EKS"), kurš pirmo reizi šosezon iekļuva finālā "Supercar" klasē. Tajā gan jēkabpilietim piektā vieta, kamēr uzvaru izcīnīja viņa komandas biedrs Matiass Ekstrēms.

Pusfinālā apstājās otrs Latvijas pilots "Supercar" klasē Jānis Baumanis, gan ne bez konkurentu "palīdzības". Viņu no trases izsita un braucienu neatgriezeniski sabojāja Andreass Bakerūds, kuram arī šī nedēļas nogale bija reti neveiksmīga. Pusfinālā Jānis savā braucienā palika piektais un finālā neiekļuva.

Plašāku sacensību aprakstu lasiet ekskluzīvā portāla "Delfi" teksta tiešraidē no Montalegres trases!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!