2017. gada pasaules rallijkrosa čempionātā ("World RX") prestižākajā "Supercar" klasē pirmo reizi startēs sacīkšu komanda, kas reģistrēta Latvijā, informē komandas vadība.

Pasaules čempionātam tiek pieteikta "LOCO World RX Team" individuālā komanda "Supercar" klasē, turklāt komanda startēs zem Latvijas karoga, jo tās stratēģiskās, mārketinga un sportiskās intereses paredz ievērojamas aktivitātes arī Latvijā un Igaunijā. Komandas vadītājs būs britu kompānijas "LOCO Energy Drink" mārketinga direktors, austrāliešu biznesmenis Marks Blekbērns, bet menedžera pienākumi uzticēti Andrim Baumanim.

Sākotnēji komandas sastāvā startēs pieredzējušais Lielbritānijas rallija un rallijkrosa pilots Gajs Vilkss, kurš labi zināms arī Latvijas autosporta cienītājiem un startējis rallija sacensībās mūsu valstī. Viņa rīcībā būs "Volkswagen RX Polo Supercar" mašīna, ar ko iepriekšējā sezonā startēja pasaules vicečempions Johans Kristofersons.

"Iespēja startēt pilnu pasaules čempionāta sezonu ir tas, par ko es vienmēr esmu sapņojis," saka 36 gadus vecais angļu pilots. "Startēt ar mašīnu, kas pērn čempionātā bija otrā, uzliek papildus atbildību, taču tai pašā laikā ļauj arī cerēt par cīņu ar līderiem, lai gan jāapzinās, ka latiņa "World RX" ir pacelta ļoti augstu."

"Mūsu sadarbība ar "LOCO Energy Drink" ir uzņēmusi aizraujošu tempu, jo kompānija ne tikai atbalstīs Jāni Baumani, bet arī pieteiks savu "LOCO World RX Team" komandu pasaules čempionātā," stāsta Andris Baumanis. "Abas apvienības sadarbosies savā starpā, tomēr trasē tās būs konkurentes. Šāda stratēģija ļaus krāt pieredzi un tiekties pēc arvien spožākiem rezultātiem!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!