Foto: EKS

Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs ("EKS") sestdien Hokenheimas trasē Vācijā nodrošināja vietu pasaules čempionāta sezonas trešā posma pusfinālā prestižākajā "Supercar" klasē, kamēr Jānis Baumanis ("STARD") nākamajai kārtai nekvalificējās.

Kā ziņojām, Nitišs piektdien pirmajā kvalifikācijā bija ceturtais, otrajā uzrādīja 12. rezultātu un pēc pirmās sacensību dienas bija astotais. Savukārt sestdien kvalifikācijas trešajā braucienā viņam bija devītais, bet ceturtajā braucienā 17. rezultāts. Četru kvalifikācijas braucienu summā Nitišam 11. vieta, kas garantē vietu pusfinālā.

"Kvalifikācijās gāja kā pa celmiem, labiem rezultātiem mijoties ar ne tik labiem. Pirmajā sacīkšu dienā nedaudz zaudēju braucienu startos, savukārt šodien daudz laika izkūpēja, iesaistoties pilnvērtīgās "dūru cīņās" ar konkurentiem, lai gan tīrākajos apļos varēju uzrādīt labu ātrumu," saka Reinis. "Rallijkross ir kontaktu sports, un esmu apmierināts, ka arī pie šāda scenārija spējām nodrošināt vietu pusfinālos visām trim "Audi" komandas mašīnām. Svētdien sola mainīgus laika apstākļus, kas varētu pamatīgi sajaukt notikumu gaitu un spēku samērus."

Otrs Latvijas pārstāvis "Supercar" klasē Jānis Baumanis, kurš pēc pirmās sacensību dienas bija 12. pozīcijā, sestdien kvalifikācijas braucienos uzrādīja attiecīgi 17. un 12. rezultātus, summā tiekot pie 15. vietas. Pirmais divpadsmitnieks, kas nodrošinātu vietu pusfinālā, bija astoņu punktu attālumā.

"Hokenheimas posms man nebija pārāk veiksmīgs," par sacīksti iespaidos savā "Facebook" kontā dalās Jānis Baumanis. "Sāku jau iejusties, taču mana mašīna neizturēja slodzi. Tagad turēšu īkšķus pusfinālā par savu komandas biedru Timuru Timerzjanovu un Reini Nitišu."

Kvalifikācijā ar 182 punktiem uzvarēja slavenais WRC čempions Sebastjens Lēbs, bet Peters Solbergs otrajā dienā no 14. vietas spēja pakāpties uz piekto pozīciju.

Pusfināla braucieni un fināls notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ar 58 punktiem ir Nitiša komandas biedrs Matiass Ekstroms, Nitišs ar 26 punktiem atrodas septītajā pozīcijā, bet Baumanis ir 12.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!