Foto: AFP/Scanpix

Lai palielinātu intrigu un nezaudētu sacensību azartu, pasaules rallija čempionātā (WRC) varētu ieviest starprezultātu informācijas aizliegšanu sacensību laikā un par to izmantošanu piespriest bargus sodus, vēsta ārzemju mediji.

Kā zināms, šobrīd ekipāžas ātrumposmu laikā mašīnā saņem posma starprezultātus jeb "splitus", kas ļauj kontrolēt starpību starp braucējiem. Tādējādi, redzot, ka konkurenti ir drošā attālumā, līderi var pāriet uz mierīgāku braukšanas stilu, kas savukārt ir garlaicīgi skatītājiem. FIA Rallija komisijas vadītājs Jarmo Mahonens uzskata, ka starprezultātu ziņošana sacensību laikā negatīvi iespaido WRC un tas ir jāizskauž.

"Mēs cenšamies panākt, lai komandas tik daudz nekontrolē braucējus," izdevums "Autosport" citē Mahonenu. "Kad līderi sāk braukt "kruīza" režīmā, jo zina situāciju kopvērtējumā, pazūd sacensību intriga. Protams, mēs to nevaram pilnībā izkontrolēt, taču sodam ir jābūt nopietnam. Ja komanda tiks pieķerta starprezultātu ziņošanā, tā var tikt izslēgta no sacensībām."

WRC dalībnieki gan nepiekrīt šim risinājumam. "Cilvēki "bur drāmu" par starprezultātiem, taču tie tikpat labi var būt par stimulu agresīvākai cīņai trasē," norāda "Citroen" komandas britu pilots Kriss Mīke. "Ja tu zini, ka tikai nedaudz atpaliec no konkurenta, tu sāc braukt agresīvāk."

"To būs grūti izkontrolēt," saka "Volkswagen" WRC komandas vadītājs Josts Kapito. " Piemēram, kas būs, ja kāds no mūsu komandas parādīs starprezultātu ["Hyundai" komandas pilotam] Tjerī Nevilam? Vai Nevilu izslēgs no sacensībām? Tas nav izsekojams un līdz ar to muļķīgs ievedums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!