Foto: AFP/Scanpix/LETA

2018. gada pasaules rallija čempionāta (WRC) pirmais posms, Montekarlo rallijs, sācies ar pašreizējā čempiona, francūža Sebastjena Ožjēra ("M-Sport") un igauņa Ota Tanaka ("Gazoo Racing") dueli.

Pēc pirmās pilnās sacensību dienas, kad ekipāžas veikušas astoņus ātrumposmus, rallija vadībā ir Ožjērs, kurš pirmajā pozīcijā "iekārtojās" jau ar pirmo "dopu". Kamēr pārējās ekipāžas sarežģītajā trasē piemeklēja lielākas vai mazākas problēmas, nopietnāko konkurenci francūzim izrādījis viņa bijušais komandas biedrs, igaunis Ots Tanaks, arī pats Ožjērs pielķava kļūdas, piemēram, septītajā ātrumposmā ieslīdot grāvī un ārā tiekot tikai ar skatītāju palīdzību. Pēc astoņiem ātrumposmiem Tanaks no Ožjēra atpaliek tikai 14,9 sekundes. Trešajā vietā esošais spānis Dani Sordo ("Hyundai") līderim zaudē 59,7 sekundes.

Montekarlo rallijā piedalās arī divkārtējais Latvijas čempions, soms Kalle Rovanpera, kurš absolūtajā vērtējumā ieņem 13. vietu.

Sacensību sākumā, jau pirmajā ātrumposmā ar bija slaveno "Col de Turini" pāreju, vairākas vadošās ekipāžas piemeklēja problēmas, lielākoties mainīgu ceļa apstākļu dēļ, jo kalnu pārejās ceļi ir apledojuši un ne viens vien pilots saslīdēja vai iestrēga sniegā. Piektdienas ātrumposmi dienas sākumā bija sausi, bet vēlāk sāka līt lietus, kas ietekmēja dažu ekipāžu sniegumu. Dienas lielākais neveiksminieks ir Kreigs Brīns, kura "Citroen C3 WRC" pilnībā pazuda bremzes, dēļ kā angļu pilots pazaudēja vairākas minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!