Peters Solbergs no "Subaru" komandas ir pārliecināts, ka arī šogad Sardīnijā viņš spēs izcīnīt uzvaru un turpināt pērn aizsākto labo tradīciju. Lai gan Sardīnijas rallija organizatori šogad ir pacentušies un izveidojuši ralliju pavisam citādu (80% ātrumposmu ir jauni), nekā iepriekšējā gadā, Solbergs par savas komandas spēku nešaubās.
Turklāt Sardīnijas rallijs pērn notika septembrī, bet šogad aprīļa beigās, kad pastāv visai liela lietus iespējamība šajā Itālijai piederošajā salā. Rallijs tāpat kā iepriekš tiks pieskaitīts grants rallijiem, tomēr nevar aizmirst, ka Sardīnijas ceļi ir ļoti smilšaini un putekļaini, bet kombinācijā ar lietu rodas visai nenosakāmas konsistences ceļa segums.

"Sardīnijas rallijs man vienmēr ir paticis un esmu pārliecināts, ka āri šogad mums ir visas iespējas uzvarēt, ja viss nostāsies savās vietās," paziņoja Solbergs, kurš čempionāta kopvērtējumā ir pirmajā vietā un tikai par vienu punktu apsteidz pērnā gada čempionu Sebastianu Loebu. "Sardīnijas rallijs atšķiras no Jaunzēlandes, jo šeit ceļi būs daudz šaurāki un līkumotāki. Arī mūsu riepu ražotāji Sardīnijā noteikti būs uzdevumu augstumos. Man atkal būs jādodas trasē pirmajam, taču tāda ir cena par vadību čempionātā un es nesūdzos."

Tikmēr arī Sebastians Loebs no "Citroen" pēc uzvaras Jaunzēlandē ir pārliecināts par savām spējām. "Tagad es esmu tādā pašā situācijā, kā es biju šajā laikā pērn," skaidroja francūzis. "Otrā vieta kopvērtējumā ir pietiekami laba vieta, no kuras cīnīties par titulu. Pērn man tas izdevās lieliski. Runājot par Sardīniju, es vēl nezinu kāds šis rallijs īsti būs, jo ļoti daudzi ātrumposmi ir pilnīgi jauni."

Vēl viens pretendents uz uzvaru Sardīnijā noteikti ir Markuss Gronholms no "Peugeot" komandas. Soms pašreiz kopvērtējumā dala ceturto vietu un sešus punktus atpaliek no čempionāta līdera Solberga. "Mums noteikti būs iespēja rēķināties ar mūsu mašīnas lielisko izturību, kas šogad mūs nav nopietni pievīlusi," atzina Gronholms, kuram Jaunzēlandē nācās samierināties ar otro vietu. "Jaunzēlandē mums vienkārši nedaudz pietrūka ātrums, lai varētu cīnīties par uzvaru."

Nevar nerēķināties arī ar otru "Peugeot" pilotu igauni Marko Martinu, kurš iepriekšējā nedēļa paviesojās arī izstādē 'Auto 2005' Rīgā. Martins šajā sezonā ir startējis ļoti stabili, lai arī pie uzvarām nav ticis. Igauņa kontā ir 23 punkti un tikai trīs punktu deficīts līdz līderim. "Es vēl joprojām turpinu iepazīties ar "Peugeot 307WRC" modeli un pielāgot to manam pilotēšanam stilam, tomēr tajā pašā laikā Sardīnijā centīšos izcīnīt maksimāli daudz punktus," paziņoja Martins.

Sardīnijas rallijs aizsāksies ceturtdienas vakarā ar īpašo prezentācijas ātrumposmu Porto Rotondo pilsētā, bet nākamajā dienā jau tiks dots starts pirmajam no 17 Sardīnijas rallija ātrumposmiem. Kopējā ātrumposmu distance ir 350,03 km.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!