Norvēģis Peters Solbergs varētu būt viens no pasaulē vislabāk zināmajiem autosporta pārstāvjiem. Vienmēr smaidīgs, atsaucīgs uz fotografēšanos ar faniem un žurnālistiem uz sarunu, trīskārtējs pasaules čempions un vienīgais autosporta pārstāvis, kurš titulu izcīnījis divās dažādās disciplīnās - pasaules rallija (WRC) un divreiz rallijkrosa ("World RX") čempionātā.

iktenim un situācijai labpaticies, ka Petera Solberga autogrāfs tagad būs teju vai katra Latvijas rallija cienītāja kolekcijā, jo šogad pieredzējušais norvēģu autosportists mūsu valstī būs biežs viesis - izmantojot Latvijas piedāvāto iespēju valsts rallija čempionātā (LRČ) piedalīties jauniešiem no 15 gadu vecuma, jau divas sacīkstes pie mums aizvadījis Solberga dēls Olivers. Un abās kā pasažieris 15 gadus vecajam puisim mašīnas aizmugurējā sēdeklī bija trīskārtējais pasaules čempions.

Šogad LRČ piedalās jau divu bijušo WRC pilotu dēli - Olivers Solbergs, kurš debitē šajā sporta veidā, un Kalle Rovanpera, kurš jau ir Latvijas čempions un kura tēvs Harijs bija Petera Solberga tiešais konkurents abu WRC laikos. Abi tēvi ļoti pārdzīvo par savu dēlu gaitām sacīkšu trasēs, taču ar to līdzība beidzas - ja Peters Solbergs ir "publiska" zvaigzne, tad Harijs Rovanpera ir krietni vien neuzkrītošāks, atturīgāks un tikai īstenie WRC pazinēji "atšifrē" viņu starp servisa parka ļaudīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!